Karácsonyi ünnepségek kisebbeknek, nagyobbaknak

Karácsonyi ünnepségek kisebbeknek, nagyobbaknak
A napokban szinte ki sem ürül az érmihályfalvi kultúrház: kisebb-nagyobb diákok osztályai tartják ott karácsonyi ünnepségeiket.

Szerda délben zsúfolásig telt az érmihályfalvi kultúrház, amikor a Zelk Zoltán Általános Iskola V. – VIII. osztályainak karácsonyi ünnepségét tartották. Darabont Aliz tanárnő műsorvezetői minőségében elsőként Varga Róbert igazgatónak adott szót, aki megköszönte kollégáinak és a diákoknak is a tanév mögöttük lévő hónapjaiban kifejtett munkájukat, egyszersmind kellemes ünnepet kívánt mindannyiuknak. Ezután következett a műsor, melyben minden osztály vagy egyéni fellépő önkéntesen vett részt. Ők voltak az V. C., V. E., VI. B., VI. C., VI. G., VII. B., VII. E., VIII. C., továbbá a furulyacsoport, a Bokréta citeracsoport, Borbély Csaba zongorázott, sőt, a tanárok kórusát is megtapsolhatta a közönség, míg a VII. F. tagjai nem produkcióval készültek, hanem a színpad díszítését vállalták, ami egy ünnepi esemény esetében szintén nem elhanyagolható.

Látványos műsor

Még aznap kora este újra ki lehetett volna tenni a “Megtelt” táblát a kultúrházra, amikor az iskola step by step osztályai ajándékozták meg a szülőket, hozzátartozókat karácsonyi műsorral. “A játék eltörik, a sütemény elfogy, ami a gyerekekben megmarad: a közös élmény”, mondta egyebek mellett bevezetőjében Király Zsuzsanna tanítónő, aki első produkcióként kolléganőivel – Karászi Éva, Kádár Zsuzsa, Molnár Lilla, Csengeri Erika, Szalai Hajnal, Gliga Judit, Simon Enikő, Nagy Zita, Nagy Katalin – illetve Varga Róbert igazgatóval Ady: Karácsony című versét mondták el, majd látványos nyitótánc után egymást váltották a nem kevésbé látványos táncok, jelenetek, verselések, miközben folyamatosan készültek az emlékfotók és videók. Volt olyan koreográfia, melyben a tanítónők maguk is beálltak tanítványaik közé egy táncra. A kultúrház elé leparkolt autók sokaságát látva azt gondolnánk: valami sztárvendég lépett itt ma fel, és jól gondoljuk, hiszen nem is egy, de 105 “csillag” hirdette a karácsonyt, fogalmazott a színpadra kért Nyakó József polgármester, mintegy zárszóként. Az ünnepség végén természetesen az ajándékosztás sem maradt el, amihez támogatók hosszú sora járult hozzá.

Rencz Csaba