Karácsonyi dekoráció ötletek

Karácsonyi dekoráció ötletek
A Karácsony a legjobb időszak arra, hogy otthonunkat és környezetét gyönyörűen feldíszíthessük. Keressük elő és poroljuk le a karácsonyfadíszeket. Sokféle dísz, az izzók, a girlandok és megannyi apróság kerül elő , amik egy éven át várták a karácsonyt a szekrény mélyén egy dobozban.

 

Idén, mielőtt őrült hajszába kezdenénk az ajándékok és a szükséges karácsonyi díszek után, álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk át, milyen színvilágot és díszeket képzelünk az idei karácsonykor otthonunkban? Nézzünk egy kicsit utána, milyen ötletek és trendek futnak éppen.

A természetes megjelenés (a fagyott természet) kedvelt lesz idén, így a natúr fa, a zöld és az ezüst keveréke osztatlan sikert hozhat. Akár keverhetjük is ezeket megőrzött régi darabokkal, de figyeljünk, hogy a régi és új elemek együttesen kiegyensúlyozott hangulatvilágot tükrözzenek.

Rohanó és gyorsan változó világunkban sokan szeretik a megszokott, ismerős mintákat a karácsonyi díszek terén is. A karácsonyfa, legyen az műfenyő vagy élő fenyőfa, mindig a karácsonyi dekoráció középponti eleme. Idén a méretes gömbök, különlegesen ábrázolt állatok, angyalok és mesefigurák lesznek a fő karácsonyi díszek. A vékony fólia díszek és a csillámpor már kevésbé használt elem. Helyettük inkább a hangsúlyozott fenyőágak és a műhó a domináljon.

Egy divatos, csillogó karácsonyi asztal idén sem létezhet olyan elbűvölő stílusú és színű anyagok nélkül, mint a bronz, olivazöld, borvörös, rubintvörös vagy a borostyán és mély kékes-zöld. A természetesebb anyagok is nagyon feldobják a karácsonyi asztal dekorációját, például a bőr hatású textíliák, a bársony, de akár tollakkal és apróbb fa díszekkel is kiváló hangulatot tudunk teremteni.

Persze aki imád díszíteni, dekorálni, az nem áll meg a karácsonyfánál és az asztaloknál. Következzen néhány ötlet, hogy milyen karácsonyi dekoráció kerülhet a falainkra:Kettéhajtott fehér filcből készítsünk fénykép méretű tasakot az alsó és oldalsó élek elvarrásával. Vágjunk ki egy ablakocskát az egyik oldalon. Varrjunk a hátsó lapra egy színes szalagot akasztónak. Felülről csúsztassunk bele egy fényképet, és máris mehet a falra, vagy akár a fenyőfára is.

Vegyünk egy olcsó, kicsi levelesládát. Fessük pirosra, fújjuk le műhóval, akasszunk rá néhány díszt, esetleg jégcsapot, és mehet a falra, mint mikulás levelesládája.

Hajlítsunk meg a drót vállfát karácsonyfa alakúra, ragasszunk rá körbe karácsonyi izzókat. Kedvelt karácsonyi dekorációk ezek a falra vagy az ablakba akasztott fényjátékok.

Keressünk egy szép decemberi naptárat és a múló napokat egy-egy ráragasztott piros masnival jelezzük.

A fenyőfára szánt girlandokat nyugodtan körbevihetjük a szobában is. Ragasztószalaggal vagy kicsike kampókkal rögzítsük.

Egy kisméretű parafatáblát fessünk pirosra és fújjuk le műhóval a széleket. Fehér táblaszögekkel tűzdeljünk ra képeket Mikulásról és fenyőfákról. Tűzzünk masnikat is a táblára, illetve apróbb díszeket. Kiegészíthetjük egy kívánságlistával és egy finom karácsonyi recepttel is.

Kedvenc fényképeinket vegyük ki a tartóból. Csomagoljuk be a tartók kereteit karácsonyi csomagolópapírba, majd helyezzük vissza a fotókat/képeket.

Irányítsd az olvasólámpát egy üresebb falfelületre és tégy elé kivágott hópehely, csillag, Mikulás vagy fenyőfa sablont.

Forrás: www.karacsonyiotletek.info

Címkék: ,