Kapott pénzek és tervek

Kapott pénzek és tervek
Szatmárnémeti – A 10–es számú Általános Iskolában már készen vannak a belső javításokkal és nemrégiben a tatarozási munkálatokat is elkezdték.

A szatmárnémeti 10–es számú Általános Iskolában és a hozzá tartozó óvodában — 4 terem, a mellékhelyiségek és a kntin kifestésével — is már készen vannak a belső javításokkal, mely munkálatokat önerőből fedeztek, már csak kisebb takarítások vannak még a tanévkezdésig. Ressler István az iskola igazgtaója elmondta, hogy a javításokra kapott pénzekből — mivel azt nem költötték el — különböző tanszereket is szeretnének majd vásárolni. Emellett amint az igazgató elmondta az iskola és az hozzá tartozó óvoda egészségügyi engedélye még novemberig érvényes, de — mint eddig minden évben — szerinte az idén sem lesznek problémák ezen a téren. Két héttel ezelőtt kományredelet révén az iskola 100 ezer lejes támogatást kapott külső tatarozásra, mely munkálat várhatóan októberre készen lesz.

Pályázni készülnek

A tervek szerint a jövőben megfogják szüntetni a tanárit, mivel az lassan feleslegessé válik, mert minden tanárnak megvan a saját módszertani terme. „Hosszútávon olyan elképzelésünk is van, hogy az iskola épületéhez még négy tantermet építenénk. Az épitkezést pályázati pénzekből szeretnénk finanszírozni, mely projekteket mindenhova beadnánk, ahová csak lehet” — árulta el terveit Ressler István. Mivel az 50 évnél „idősebb” iskolák pályázhatnak rehabilitálási munkálatok támogatására, ezért az 10–es számú Általános Iskola igazgtaójának tervei között szerepel, hogy minél több munkálatra pályázatot nyújtson be. Előszöris a megvalósíthatósági tanulmányokat készítik el, majd pályáznak. Az iskola igazgatója jövőre nagyon szeretné kicserélni az ablakokat termopánra, emellett a fűtőtesteket is kiszeretnék cserélni újakra, a villanyvezetékeket is stb. „Nekünk az iskola teljesmértékű felújítására körülbelül 1 200 000 lejre lenne szükségünk, és ha ezt az összeget 5–10 éven belül megkapnánk — akár apránként is —, akkor nagyon sokáig nem lenne szükség semmilyen munkálatra az iskolában” — mondta Ressler Istávn.


Csuka Tímea