Kapcsolatépítő beszélgetés

Kapcsolatépítő beszélgetés
Csütörtök délután a diákszervezetek közti kommunikációról szóló kötetlen panelbeszélgetéssel folytatódott a Partiumi Keresztény Egyetem egyik termében az öt szervezet, a Temesvári Magyar Diákszövetség, a PKE diákszervezete és a Partiumi Ifjúságért és Hallgatókért Egyesület, illetve a Z Generációért Alapítvány és a Kárpát Ifjúsági Egyesület együttműködésének eredményeként megrendezett XIII. Kárpát-Medencei Nyári Egyetem.

Biró Orsolya főszervező a felvezetőjében kifejtette: tavaly külügyesként felelt a programokért, és feltűnt neki, hogy hiányosak az adatok, nem volt egyértelmű, hogy milyen magyar diákszervezetek léteznek a Kárpát-medencében, hogyan működnek stb. Innen jött tehát az ötlet, hogy kellene egy olyan alkalom, amikor a jelenlevők bemutatkoznak, elmondják, hogy kiket ismernek még, mit tudnak másokról, hogy aktív partnerei lehessenek egymásnak, megoszthassák a jógyakorlataikat.

A kérésnek eleget téve a jelenlevő diákszervezetek képviselői elmondták mindazt, amit tudni érdemes róluk: hány tagot számlálnak, támogatja-e őket vagy sem a tanintézményük, milyen rendezvényeket szerveznek stb.

Ciucur Losonczi Antonius