ERDON Helyi hírek

2008.10.24. 17:42

Mérhetetlen agresszivitás

<p>Bihar megye - Csütörtökön őrizetbe vették az érsemlyéni 40 éves G. K.-t, őt gyanúsítják azzal, hogy október 20-án két késszúrással kioltotta 61 éves falubelije, S. G. életét. Pénteken 29 napra le is tartóztatták, tudatta Dorel Motiu, a Bihar megyei ügyészség szóvívője.</p>

Az elmúlt héten egyébként 20 személy ellen emeltek vádat, köztük a 38 éves váradi B. R. ellen magánlaksértés és rablás jogcímén. A vádirat szerint a férfi szeptember 13-án éjjel telefonhívást kapott a lányától, aki a barátnőjével együtt felszedett egy olaszt, azt rabolta ki. A két lány felment a férfihoz, látták, hogy négy aranylánc is lóg a nyakában, s hívták a „fatert”. B. R.  egy ökölcsapással eszméletlen állapotba juttatta a lakása ajtaját gyanútlanul kinyitó olaszt, s elvette a 3 ezer eurót érő ékszereit. A vádlott többszörösen bűntetett előéletű, utoljára 15 év és 2 hónapi szabadságvesztésre ítélték emberölésért. Vizsgálati fogságban van.

Az utcák rémei

A 17 éves árvaházban nevelkedett, rendszeresen alkoholizáló, iskolából kicsapott, rablással már többször is gyanúsított V. C. 2007. június 22-én éjjel a váradi Ovidiu utcában ököllel arcon ütötte majd mellkason rugdosta a földre zuhant V. T.-t, akivel pár keresetlen szót váltott bevezetőül, majd elvette annak személyes iratait, 300 eurót és 120 lejt tartalmazó tárcáját, meg a mobiltelefonját. A fiatalember rablás miatt áll hamarosan bíróság elé. Verekedés és testi sértés a vád a váradi 20 éves C. D. M. és a 26 esztendős T. A. M. ellen., akik 2007. május 23-án minden ok nélkül összevertek egy körösszegi fiatalembert, aki többedmagával egy ottani ház előtt ácsorgott, amikor a két vádlott arra járt. A sértett 55 nap alatt gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!