Kamarakórus a váradi bazilikában

Hatvan éve alakult meg a Vox Mirabilis kamarakórus. Fotó: Neumann Andrea
Hatvan éve alakult meg a Vox Mirabilis kamarakórus. Fotó: Neumann Andrea
A székesfehérvári Vox Mirabilis kamarakórus lépett fel a csütörtök délutáni szentmisén és azt követően a nagyváradi Római Katolikus Bazilikában, a Varadinum rendezvénysorozat részeként.

A szentmisét Vakon Zsolt püspöki titkár és Mahajduda János káplán celebrálta. A szentmise alatt Varga László, Csesznokov, Horváth Cirill és Halmos András műveket adott elő a kórus, majd a mise végeztével hangverseny következett. Oláh Gabriella kántor konferálta be az immár hatvan éve fennálló kamarakórust. A hangverseny során Ola Gjeilo, Bruno Vlahek, Szergej Rahmanyinov, Deák-Bárdos György és Arva Part művei hangzottak el. Zemlényi Katica Fricskay Richárd-díjas karnagy vezényelt. A szentmisén és a hangversenyen Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, valamint Huszár István, Nagyvárad alpolgármestere is részt vett.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .