Kacsa lenne a háziőrizet híre?

Kacsa lenne a háziőrizet híre?
Friss hírek járták be az országos médiát a hosszú ideje fejlemény nélküli, Szabó István Szatmár megyei tanácselnök, Erdei D. István RMDSZ-es parlamenti képviselő és Riedl Rudolf Szatmár megyei alprefektus ellen még májusban elindított DNA-vizsgálatokról.

A Mediafax hírügynökség ugyanis meg nem nevezett törvényszéki és karhatalmi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Szabó István ügyében a DNA előrelépett. A hírügynökség szerint a Szatmár megyei tanácselnöknek, az ellene folyó vizsgálatok miatt 30 napra megtiltották lakhelyének, Avasújvárosnak elhagyását. A hírügynökség tudatta továbbá, hogy azzal gyanusítják a fentebb említett három Szatmár megyei politikust, hogy etnikai alapon, magyar településeket segítve osztották szét a közpénzt, háttérbe szorítva több megyei, többségében románok lakta telepüést.

Az említett ügyben Cseke attila Zoltánt is hírbe hozták. Nem sikerült elérnünk Szabó István tanácselnököt, így nem tudni, hogy pontosan mi is a tényállás háziőrizetének ügyében. A DNA megyei kirendeltsége sem adott ki hivatalos közleményt ezzel kapcsolatban. Az azonban bizonyos, hogy Szabó ma bent járt a megyeszékhelyen, elhagyva Avasújvárost. Munkahelyén, a Szatmár Megyei Közigazgatás Palotában is megfordult.