Küzdelmes Liberty győzelem

Komolyan meg kellett küzdjön a hajdúvárosi legénység azért, hogy mindhárom pontot begyűjthesse szombaton. A Selymes fiúk igen sok helyzetet hagytak kihasználatlanul, ugynaekkor kapusuk jó napot fogott ki.

Két eddigi kezdőjátékost, Tegzest és Iancot kihagyta Selymes Tibor a csapatból, Mandru és Caciora pedig sérülés miatt hiányzott, így aztán roppant nehezen sikerült legyûrni a szintén újonc ellenfelet, a Tordai Ariesult, amely már a nyolcadik percben vezetést szerezhetett volna, ám Amamoo nagyon a helyén volt. Szünetig még három hazai helyzet alakult ki, de találat nem született. A második játékrészben a fiatal Bajner beállításával felerõsödtek a Liberty támadások , s majd húsz perc játék után a mérkőzésen először és utoljára hibázott a tordai hátvédsor: a védők sorra elnézték a labdát, amely Budhoz kerólt, aki mintegy hat-hét méterrõl nem tudott hibázni, s megszerezte az összecsapás egyetlen gólját.

Jó a jó kapus a háznál!

A találatot követően elfáradtak a házigazdák, s egyre többet támadott a vendégcsapat, de a Liberty hálóját szombaton egy nagyon jó formában levő kapus védte, akinek nem lehetett gólt lőni!

Nagyszalontai Liberty–Tordai Ariesul 1–0 (0–0), Liberty stadion, mintegy 200 néző. Gólszerző: Bud (63. p.). Sárga lapok: Lajos Tibor, partjelzők: Flaviu Damaschin, Ovidiu Maier (mindhárman Temesvárról).

Liberty: Amamoo – Lázár, Ibric, Lipa, Coca – Chis (52. p.  Bajner), Teodorescu (74. p. Deaconescu), Rus, Iambor – Petrescu (66. p. Korudjev) – Bud.

Ariesul: Iliuciuc – Albinaru, Bilia, Toma, Andone – Rafa, Panaitescu, Boroncoi (86. p. Stanciu), Peres (78. p. Tarcea) – C. Luca (58. p. Dida), G. Luca.