Különleges színházi élmény Nagyváradon

Bihar megye – A Nagyváradi Színház különleges művészi élményt ajánl a közönségnek: a japán Ryutopia Noh Theatre Shakespeare Company szerdán, julius 16-án 19 órától Szhekespeare Téli rege című művét adja elő.

Az előadást a nagyvárdi színház épületének tatarozása miatt a Szakszervezetek Művelődési Házában tartják meg. Jegyek a színház jegypénztáránál kaphatók, vagy az előadás kezdete előtt a helyszínen. Egy jegy ára 25 Ron (új lej).

Ez egy ritka alkalom, melyet nem szabad elszalasztani, hogy belekóstolhassunk a japán kultúrába, melynek az európaitól teljesen eltérő felfogása van a tér-, idő-, mozgásviszonyokról.

A darab rendezője, Yoshihiro Kurita együtt tanult Murasaki Fujima színésznővel és táncművésszel és az egyik leghíresebb japán rendezővel: Ennosuke Ichikawa-val. A Ryutopia színházban több Shakespeare művet rendezett: a Machbetet, Lear királyt, Téli regét, Othellót, Hamletet, a tradicionális, több, mint 600 éves japán színházi hagyományokhoz adaptálva ezeket a műveket.

Yoshiro Kuritat e darabbal a crajovai V. Shakespeare Fesztiválra is meghívták 2006-ban, ahol a különböző országok színikritikusai nagyra értékelték a produkciót. Ez évben 7 alkalommal mutaták be 5 európai országban, köztük Lengyelországban, Magyarországon és Németországban is. Legelőször 2005-ben mutatták be Japánban.