Közvita a szilvási hídról

Közvita a szilvási hídról
Nagyvárad – Legkészőbb a jövő év tavaszáig elkészülhet a váradi Szilvásba tervezett közúti híd, ha a kivetelező olasz vállalkozók megszerzik az építéshez szükséges összes engedélyt és jóváhagyást.

Lényegében sajtótájékoztató lett a szerda délelőtt a nagyváradi városháza nagytermében megszervezett, közvitának meghírdetett eseményből, melynek témája a Szilvásban építendő közúti h híd terve volt. Bevezetésként a híd tervezője, Massimo Sposato ismertette a műszaki adatokat. A híd 81 méter hosszú lesz, az autóforgalom 7,80 méter szélességen fog rajta bonyolódni, ehhez hozzáadódik még 2,25 méter szélességű rész a gyalogosok és a kerékpárosok számára. A híd acélszerkezete a számtások szerint 390 tonnás lesz, ami nagyon könnyűnek számít, de e könnyű szerkezet ellenére a híd a legnagyobb terhelést is elbírja majd.
 
Olcsóbb mint a másik
 
A tervező elárulta, hogy két hónapon belül el lehet kezdeni a munkálatokat és ezév végéig, legkésőbb a jövő év
tavaszáig már el is készülhetnek vele. A megbeszélés közvitájellege kimerült abban, hogy egy polgár azt kérdezte, hogy a közvilágítást hogyan fogják megoldani a hídon, illetve abban, hogy Mihai Togor váradi környezetvédő azt kérdezte, hogy mi lesz azokkal a fákkal, melyek a környéken vannak. Ile PD-L-s helyi tanácsos arra kért választ, hogy az olasz befektető akkor is megépíti-e a hidat, ha a többi beruházására nem lesz pénze. Gheorghe Carp alpolgármester erre válaszolva leszögezte, hogy addig semmilyen más építményt nem építhet a Szilvásban cég, amíg a híd nem készül el, majd hozzátette, hogy az önkormányzat az olasz céggel kötött szerződésben 500 ezer euró garanciát írt elő, éppen azért, hogy a híd akkor is megépüljön, ha a vállalkozónak a többi beruházásra nem lesz pénze. Az újságírók kérdésére válaszolva Gheorghe Carp elmondta, hogy ez a híd azért sokkal olcsóbb, mint asz Őssi negyedbe tervezett párja, mert ez utóbbi 35 méterrel hosszabb, továbbá azért, mert ez utóbbit közpénzből építik meg, ami azt feltételezi, hogy megvalósíthatósági tervet kellett róla készíteni, ami szintén megemelte a költségeket. Egy harmadik ok, amiért a Szilvás-híd olcsóbb az, hogy ennek esetében nincs szükség középső tartótalapzatra. A vállalkozók képviselője bevallotta, hogy a cég még nem rendelkezik az építkezés megkezdéséhez szükséges összes engedéllyel és jóváhaguyással, de Carp alpolgármester biztosította a jelenlevőket, hogy csak akkor fog megépülni a híd, ha minden engedély meglesz. „Ez egy olyan híd lesz, amelyet magánpénzből építenek meg, és annak elkészülte után átadnak a helyi tanácsnak – azt hiszem, ez egyedi a világon” – tette hozzá Carp.
 

Pap István

Címkék: , , ,