Közvilágítás és útkövezés

Szatmár megye – A mezőteremi önkormányzat közvilágítási és útkövezési munkálatokkal foglalkozik a jövőben.

Amint arról már beszámoltunk, az elkövetkező napokban a mezőteremi iskola nagy épületének központi fűtésrendszerének kialakítását kezdik meg, tájékoztatta lapunkat Schwegler Árpád alpolgármester. Ezen a munkán kívül még a községben egyéb területeken végrehajtandó feladatokra is hangsúlyt fektetnek.

A közvilágítás eddigi hiányosságait szeretnék pótolni elsősorban. Erre a munkára nemcsak Mezőteremen, hanem a községhez közigazgatási szempontból tartozó Porteleken és Vezenden is szükség van. Az utcai világítás megoldásához 150 új villanykörtét vásárolt az önkormányzat, mondta Schwegler. Az égők darabja 100 lejbe került, míg a beszerelési munkálatok 5000 eurónak megfelelő pénzösszeget emésztenek fel majd. A mezőteremi lecserélésre kerülő villanykörték közül, kb. 30 darabot tovább használnak, ezeket Vezenden a mellékutcákban helyezik ki.  

 

Aszfaltozás, kövezés

Másik fontos feladatuknak az utak javítását tekintik, jelentette ki az alpolgármester. Leaszfaltozták a Mezőteremet Genccsel összekötő 400 méter hosszú szakaszt. Ezt követően Vezenden aszfaltoznak. Ezek a munkálatok is igen sokba kerülnek az önkormányzatnak, hiszen 180 000 lejébe kerülnek az önkormányzatnak.