Közlekedési nevelés – Életre nevelés

Közlekedési nevelés – Életre nevelés
Bihar megye – A napokban bonyolították le Érmihályfalván a „Közlekedési nevelés – Életre nevelés” nevű versenyt. A Rendőrség és az Oktatási Minisztárium közös kezdeményezésű vetélkedőjének egyik körzeti versenye volt ez.

A helyi diákok mellett értarcsaiak, és érsemjéniak vettek részt a versenyen, melyre az érmihályfalvi középiskolában került sor, s melynek lebonyolításában a Zelk Zoltán Általános Iskola tanárai, a Polgármesteri Hivatal, és helyi rendőrség tagjai közreműködtek. A csapatokat IV–VII osztályos diákok alkották, két-két fiú és lány: Tarcsa – Kis Anett, Juhász Kinga, Izsa Levente, Tas Roland; Semjén – Ványi Viktória, Varga Dávid István, Csiri Beatrix, Szász Márk; Érmihályfalva – Gábor Ervin János, Albert Denissa, Kovács Viktória, Turuczkai Norbert. A verseny több próbatételből állt, így elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani.

Értékes jutalmak

Előbbiben közlekedési szabályokat tartalmazó tesztet kellett kitölteni, utóbbiban ügyességi verseny keretében kellett kerékpárral végigmenni egy akadályokkal, illetve a mindennapi közlekedésben található „buktatókkal” (kereszteződés, zebra, stb.) teli pályán. A versenyt az érmihályfalviak nyerték, megelőzve az érsemjénieket, és az értarcsaiakat. Az értékes díjakat, csakúgy mint tavaly, idén is az Ara Románia cég adta: a győztes csapat minden tagja egy-egy kerékpárt, a másodikok egy-egy DVD-lejátszót, a harmadikok egy-egy mp3-as lejátszót vihettek haza az édességcsomagok és oklevelek mellett. A Bechtel cég jóvoltából az egyéni verseny legjobbjait (I. Turuczkai Norbert, II. Gábor Ervin János, III. Kovács Viktória, IV. Szász Márk) is jutalmazták.