Középiskolai látogatók az egyetemen

Középiskolai látogatók az egyetemen
Bihar megye – Több száz nagyváradi és Bihar megyei középiskolai diák vett részt csütörtökön a PKE-en szervezett nyílt napon, melynek célja a felsőoktatási tanintézet szakjainak népszerűsítése a leendő egyetemisták körében.

A Partiumi Keresztény Egyetemen második alkalommal szervezték meg az Egyetemi Napok keretében a nyílt napot, amelyre nagyváradi és Bihar megyei magyar ajkú középiskolai diákokat hívtak meg. Ma délelőtt két csoportban, 10 és 12 órától fogadták az érdeklődőket. Az intézmény első emeleti csarnokában elhelyezett információs standoknál mind a tizennégy szak egy-egy oktatóval és néhány egyetemi hallgatóval képviseltette magát. Az asztalokon a szakok szóróanyagai mellett a 2011/12-es felvételi tájékoztatót is megtalálhatták a diákok. Minden szak iránt nagy érdeklődés mutatkozott.

Lehetőségek

A informálódás után a díszteremben dr. János Szatmári Szabolcs rektor köszöntötte a mintegy 250 nagyváradi, székelyhídi és érmihályfalvi középiskolást, aki az egyetem nyújtotta lehetőségekről – a tandíjmentes helyekről, az ösztöndíjakról, a részképzésekről, a külföldi cserediák programról, stb. – beszélt. Kifejtette, hogy már csak azért is érdemes a Partiumi Keresztény Egyetemet választani a továbbtanulásra, mert a kislétszámú oktatás lehetővé teszi azt, hogy a tanárok hatékonyabban tudjanak foglalkozni a hallgatókkal. A résztvevők mindeközben az egyetemi életet bemutató fotósorozatot is megtekinthették kivetítve, majd kisebb csoportokat alkotva a diákszervezet szakképviselőivel körbejárhatták az egyetem folyosóit és épületét. Végezetül a szervezők bográcsgulyással vendégelték meg a látogatókat. 12 órától további száz diák vett részt a nyílt napon.

Mészáros Tímea