Közép–Európa–rali: Gyenes a 10., Irimescu kórházba került

Közép–Európa–rali: Gyenes a 10., Irimescu kórházba került
A Dakar–széria első versenyén, a Közép–Európa–ralin legjobb helyen álló román versenyző, Razvan Irimescu nagyont bukott a verseny első debreceni szakaszán.

A quadosok összetett versenyén második helyen álló Irimescut Budapestre szállították a kórházba. Az első információk szerint nincs szó komolyabb sérülésről, felülvizsgálat céljából szállították a fővárosba. A román ralis azonban feladni kényszerült a versenyt. A szerda reggeli szakaszon a motorosok között továbbra is az elsők között motorozik a szatmárnémeti Gyenes „Mani” Emanuel. Az első helyen végző Cyril Despres idejéhez képest csak 3 perccel maradt el Mani, az ideje pedig a 10. helyre volt elég. A motorosoknál Marcel Butuza a 33., Romeo Duicu a 61., Alex Garbacea a 74., a szatmárnémeti Ioan „Joe” Lutas pedig a 79. helyen végzett. Gyenes össztettben továbbra is kilencedik.

A quadosoknál egyébkén a cseh Josef Machacek győzött. Az összetettben vezető – és Irimescu búcsúzása után első helyét bitosító – Hubert Deltrieu a harmadik lett. A francia előnye a második helyre feljövő Martin Antallal szemben hat szakasz után 26. perc. A szlovák szerda reggel az 5. időt motorozta. A másik román quados, Alexander Pauliner a 12. lett. Reggel a második helyen Christoph Declerck végzett. Az autósoknál sűrű volt a mezőny: a szakaszgyőztes dél–afrikai Ginie de Villiers (Volkswagen) idejéhez képest lemaradva egy percen belül négy versenyző érkezett be: de Villiers idejéhez képest 4 másodperccel lemaradva Ditier Depping (Volkswagen) érkezett másodiknak, a 3. Robby Gordon (Hummer) pedig 14 másodperccel volt lassúbb az afrikainál. Carlos Sainz (Volkswagen) negyedik, Nasser Al Attiyah (BMW – képünkön) ötödik lett.

Az összetettben még vezető Stephan Peterhansel (Mitsubishi) a 6. helyen végzett. A francia előnye azonban már csak 55 másodpercre csökkent a második helyen álló Deppinggel szemben. A autósok között a román Nicolae Gabriel, Stan Liviu páros a 42., a Victor Fulicea, Dan Iancu páros pedig az 50. helyen végzett.

Kapcsolódó cikk: