Közelebb az emberekhez

Új helyen nyílt meg a Kovászna megyei önkormányzat ügyfélfogadó és panaszirodája.

Kikerült a megyei tanács épületéből és a pár lépésre lévő bazársor földszintjén kapott helyet, így az emberek az utcáról egyenesen a hivatalba léphetnek.

Tamás Sándor tanácselnök kiemelte, a székhely változtatásának célja, hogy a hivatal közelebb kerüljön az emberekhez. Ugyanakkor azt ígéri, hogy az új irodában gyorsabb lesz az ügyintézés is. Az elmúlt időszakban a Kovászna megyei Tanács panaszirodájában jegyzett kérések 80 százaléka az erdő- és föld-visszaigényléssel volt kapcsolatos, de ezek a panaszok nem tartoznak az intézmény hatáskörébe-fejtette ki Tamás Sándor.

Az új  irodában működik az urbanisztikai osztály azon része is, amelyik az építkezési engedélyek kibocsátásával foglalkozik.

Bíró Dónát, a Kovászna megyei Tanács főépítésze elmondta, az elmúlt évben majdnem 500 építkezési engedélyt bocsátottak ki, és mintegy 700 városrendészeti bizonylatot adtak ki. Hozzátette, 2008-ban még nem összesítették az adatokat, de állandó növekedést mutat az építkezések száma, és egyre kevesebben építkeznek engedély nélkül.