Közel a Partiumhoz: jön a Campus Fesztivál

Nagyvárad-Debrecen – Július 23–27 között közel Nagyváradhoz Vekeri-tó partján rendezik meg Debrecen legnagyobb buliját, ahol minden korosztály megtalálhatja a kedvére való programot, legyen szó akár koncertekről, akár színházi programokról.

A Debrecen mellett található Vekeri-tó azon túl, hogy közkedvelt kirándulóhely, az egyik legideálisabb, legbejáratottabb fesztiválhelyszín az országban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 80-as évek végétől szerveznek a tó mellé rendezvényeket.

1989-ben még az EFOTT, majd a Kelet és a Tolerancia fesztiválok közönsége szórakozott több napon keresztül az éjszaka igencsak hűvöskés területen, később a mostani Campus Fesztivált is szervező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. lelkes csapata elindította a Vekeri-tó Fesztivált, amely időben is, nevében is változva, ezentúl Campus Fesztivál néven, július végén várja a közönséget.

Közel 300 program

A rendezvény közel háromszáz programjában megtalálhatóak a magyarországi zenei élvonal legismertebb együttesei, így például a Quimby, a Kispál és a Borz, Péterfy Bori & Love Band, a Kaukázus és az underground dívákkal kiegészülő Zagar tökéletesen bemelegítik a közönséget az utolsó, szombat esti Tankcsapda koncertig. Az elektronikus zenék kedvelői is hajnalig szórakozhatnak, az idei első Campus Fesztivál sztárvendége korunk drum and bass szcénájának egyik legkiemelkedőbb alakja, Mampi Swift lesz, akit szerénytelenül csak a „double drop-ok” királyaként szoktak emlegetni.

Szórakoztató programok

A zenei produkciók mellett a szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy napközben és este is változatos kulturális és szórakoztató programokat építsenek a fesztivál kínálatába, így színházi előadásokon, közönségtalálkozókon, filmvetítéseken, stand up comedy esteken is részt vehetnek a látogatók. Mindehhez igényes környezet társul, hiszen lesz egy négyszáz fő befogadására alkalmas szőnyegezett színházsátor, amely a délutáni melegre való tekintettel klímával felszerelt, de bőrfoteles bárokban is lehet majd pihenni és kortyolgatni a koktélpultok italkülönlegességeit.

Testmozgás, sport

A Campus Fesztivál a testmozgás, sport iránti igényeket is kielégíti, hiszen füves focipályán, kajakban vagy mászófalon lehet bizonyítani, de szerveznek a Vekeri-tó körül elterülő Erdőspuszta tájegység megismerésére gyalog- és biciklitúrákat, sőt a fesztivál területén quadozni is lehet majd. Igazi különlegességnek ígérkezik a „binocular foci”, melynek szabályai kimondják, hogy csak a szemek elé rögzített távcsövön keresztül rúghatnak a játékosok labdába, már ha egyáltalán képesek lesznek rá ebben a mulatságos játékban.