Közel a bravúrhoz a Szatmárnémeti VSK

Közel a bravúrhoz a Szatmárnémeti VSK
Nem sikerült begyűjteni a két pontot Bákóban, a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata a hajrában kapott ki a Ştiinţa otthonában.

Jobban bírta a vendéglátó bákói együttes a Szatmárnémeti VSK elleni szerdai bajnoki mérkőzés hajráját, így (kissé igazságtalan) öt gólos Ştiinţa–siker született a 16. forduló középmezőnyi rangadóján.

A Palkó János és Nicolae Istrate legénysége nem játszott alárendelte szerepet a Challenge Kupa negyeddöntőjében érdekelt moldovai együttes otthonában, és 2–0, 3–1, majd 4–2–es bákói vezetés után Vizsbovszkij a 9. percben egyenlített (4–4). Innen kiegyenlített meccs folyt a pályán. A 13. percben Savic találata után először vezetett a VSK (5–6), majd négy perccel a szünet előtt Surducan, Liberţ és Mateaş góljai után már 9–12–es szatmári vezetést mutatott az eredményjelző. Az előnyt viszont nem sikerült megőrizni, a házigazdák gyorsan felzárkóztak, a gólzáporra pedig csak Timofte és Vizsbovszkij tudott válaszolni, így 15–14–es állásnál vonult pihenőre a két csapat.

Fordulás után a bákóiak két perc alatt növelték négyre előnyüket (18–14), de még mielőtt bármi remény felcsillant volna egy sima hazai sikerre, Palkó legénysége összeszedte magát, és felzárkózott. A 41. percben egy Timofte–duplával 20–20 lett az állás, viszont a vezetést már nem sikerült megszerezni. Tíz perccel később még mindig csak egy góllal vezetett a Ştiinţa (25–24), az 55. percben pedig Munea gólja után (28–25) azt gondolhatták a szatmáriak, hogy még van esély a felzárkózásra. A hazaiak viszont 1100 néző buzdítására magasabb sebességi fokozatba kapcsolatak a végére, így az utolsó percben Timofte hétméteresből szerzett gólja (29–26) már nem számított, ugyanis a bákóiak a végéig még megtoldották kettővel az előnyüket, és 31–26 arányban nyertek.

„Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, nagyon jól játszottak egy erős csapattal szemben. Sajnos nekünk nagyon hiányzott Şavlovschi, cserém is alig volt. Az első félidőben a bíráskodás is jó volt, de a szünet után már másként festett a helyzet” – mondta kissé letörve a meccs után Palkó.

Férfi kézilabda

Nemzeti Liga, 16. forduló: Bákói Ştiinţa – Szatmárnémeti VSK 31–26 (15–14). VSK: Teremi, Panazan – Surducan 3 gól, Timofte 6, Vizsbovszkij 3, Mateaş 5, Munea 1, Savic 4, Liberţ 4, Várady, Oláh, Mateş.

Tegnap rendezték még: Krassó–Szörényi HC UCM – Temesvári Poli 31–29 (12–12).

További program, péntek: Bukaresti CSM – Nagybányai Minaur (18 óra, Digi Sport), Steaua – Kolozsvári U (20 óra). Szombat: Konstancai HCM – Székelyudvarhelyi KC (12 óra, Digi Sport), Bucovina Suceava – Pandurii Tg. Jiu. Március 28–án rendezik: Nagyváradi VSK – Brassói Dinamo.

Címkék: , ,