Közel 500 motorost várnak

Közel 500 motorost várnak
Szatmár megye – Péntek délután veszi kezdetét és egész hétvégén tart majd a IV. Viking Moto–Party. A motorosok találkozója ebben az évben Mezőpetriben kerül megszervezésre. Koncertek és motorosfelvonulás is lesz.

A korábbi években megszokottól igencsak eltérnek az idei Mezőpetri Napok. Természetesen nem szakítják meg a régi hagyományokat, pusztán csak egy kis új ízt, új hangulatot próbálnak becsempészni a már megszokottba, mondta el lapunknak a község új polgármestere Marchis Ottó. A nemrég megválasztott fiatal polgármester új, zömében fiatal csapattal dolgozik az elkövetkező négy évben. Ez persze nem jelent semmi negatívumot az előző csapatra vonatkozóan, pusztán csak annyit, hogy újításokat terveznek. Ennek első látványos momentuma az idei községnapoknak a programszerkezete.

Felvonulás koncertek

Augusztus 1–3 között zajlanak Mezőpetri Napjai. Pénteken motorostalálkozóval kezdenek és ez eltart egész hétvége idejére. Közel félezer motorost várnak, nemcsak a környező településekről, városokból, hanem külföldről is, mondta a polgármester. A motorostalálkozó megszervezésének ötlete a Viking Moto Klub vezetőjétől származik, akik mezőpetri származású. A rendezvény a néhény hónappal ezelőtt átadott új sportterem környékén zajlik majd. Itt kerül felállításra a színpad is, ahol este koncertekre kerül sor. Péntek este nyolc órától a szatmárnémeti The Underskies, 22 órától a kolozsvári Knock Out zenél majd. Szombaton előreláthatóan 13 óra körül kerül sor a motorosfelvonulásra. A résztvevők Nagykárolyba is bevonulnak, majd visszatérnek Mezőpetribe, mondta Marchis. A napi programok között vetélkedők, iszapbirkózás, baltadobálás is szerepel. Ez utóbbi ügyességi verseny, semmiféle véres produkcióra nem kell számítani. Szombat délután két órától Hidi Miki motorosbemutatójára kerül sor, este 22.30 órától a budapesti Rückwarts zenél, majd éjféltől a helyi Matador.

Vasárnap a kulturális programoké a főszerep. Délután öt órától a színpadon táncos műsorok várják az érdeklődőket. Este Matyi és a hegedűs húzza a talpalávalót, majd szabadtéri bulival zárulnak az idei Mezőpetri Napok.