Közel ötvenmilliós támogatás

Nagykároly – Különböző infrastrukturális fejlesztésekre és folyó kiadások fedezésére utalt ki pénzt a kormány a tartalékalapból. Az összegből minden megye részesült. Nagykároly 720 ezer lejt kapott.

A támogatás nyomán a magyarlakta vidékek összesen 48,7 millió lejhez jutottak. Az erre vonatkozó 364. számú határozat a szerdai, 318-as Hivatalos Közlönyben jelent meg. Szatmár megyében a támogatás hozzájárul a nagykárolyi szennyvíztisztító-állomás felújításához, valamint az Alsószoporról Dobrára vezető út javításához. Továbbá, folyó kiadásai fedezésére és befektetésekre kapott összesen 8,64 millió lej támogatást 38 önkormányzat. Nagykároly esetében hétszázezer lej célirányosan érkezett a már említett víztisztító korszerűsítésére, míg a támogatásról tegnap kapott hivatalos értesítést az önkormányzat.

Bekő Tamás polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ez az összeg az önkormányzat önrészvállalását fedezi (az ÁFA-hozadékkal együtt, melyet később majd visszaigényelhetnek) a felújítás első szakaszához. Az elöljáró kifejtette továbbá, hogy a felújítás első szakaszát érintő szerződést április 29-én kötik meg, melyet követően a kivitelezőnek 90 nap áll rendelkezésére a munkálatok elvégzésére. A koránytámogatásból fennmaradó húszezer lejt szabadon felhasználhatja az önkormányzat, nyilatkozta Bekő.