Közös farsangot tartottak

Közös farsangot tartottak
Mezőpetri – Csütörtökön a kora délutáni óráktól vette kezdetét Mezőpetriben a hagyományos iskolai farsangi ünnepség. A rendszeresen megünnepelt eseményt „rongyos csütörtök” néven tartják számon a helyiek.

Nagy volt a zsibongás a mezőpetri kultúrotthonban. Ott került ugyanis megrendezésre a helybeli iskola és óvoda közös farsangi mulatsága. Az esemény szinte zsúfolásig megtöltötte a kultúr termét, melynek színpadán egymást váltották a produkciók. Vendégei is voltak az idei farsangi mulatságnak: a nagykárolyi 3–as Számú Általános Iskola step by step osztályos elsősei. Az osztály két tanítónője, Fülöp Andrea és Menninger Katalin, valamint a petri iskola elsőseit tanító Kósa Tímea tavaly partneriskolai szerződést kötöttek. Az írásban rögzített tervek több közös tevékenységet is tartalmaznak. Tavaly a petriek látogattak Nagykárolyba. Akkor a közös kirándulás keretén belül a Kastélykertet és a Múzeumot is meglátogatták.

A közös farsang nagy élmény volt a partnerfelek számára. A gyerekek lázas izgalommal készültek a jelmezes bemutatóra és versenyre. Az óvodások és iskolások jelmezbemutatóját táncos produkciók szakították meg. Ezeken népi és modern táncokat is bemutattak a gyerekek. A műsor keretén belül a testvérosztályok tanulói is táncos műsorral készültek. Előadásukban olyan közös táncprodukciót láthattak a jelenlévők, amit a nagykárolyi közönség mind a két iskola tanulóitól láthatott decemberben a színházban. A csütörtöki program tombolahúzással és közös mulatsággal ért véget a késő délutáni órákban.

Tőtős Tímea