Közös az iskoláért

Szatmár megye – Az idei évben csak az illemhelyek és tantermek fertőtlenítését végezték el a mikolai Gellért Sándor Általános Iskolában, ám több munkálatra ezúttal sajnos nem jutott pénz — mondta el Dobos Csaba az iskola igazgatója.

Az igazgató hozzátette, hamarosan az iskola erdejébe mennek fát vágni a polgármesteri hivatal munkatársaival. A két intézmény alkalmazottai közösen vágják fel a téli tüzelőnek valót az iskola és az önkormányzat számára.

Spórolni akarnak
Szeptembertől a mikolaiGellértSándorÁltalánosIskolába járnak az újmikolai V–VIII. osztályos tanulók, szám szerint 20 gyermek — tudtuk meg az iskola igazgatójától, DobosCsabától. Az igazgató elmondta, egyelőre még egyeztetések folynak a szülőkkel azzal kapcsolatban, hogy az elemista (I–IV. osztályok) diákok is a mikolai iskolába járhassanak, szám szerint 21 gyermek — amennyiben minden osztály „átköltözik” Mikolába, Újmikolában egy óvodai csoport működne tovább. Dobos szerint, ha az újmikolai diákok a mikolai iskolába járnának gazdaságosabb lenne a község tanintézménye számára, mivel nem kellene a másik iskolát is fenntartani.
Emellett a GellértSándorÁltalános Iskolába egyre több gyermek iratkozik be Újegriből. DobosCsaba elmondta, mivel az újegri tanintézményben nem működik román tagozat, ezért a szülők a mikolai iskolába iratják gyermekeiket — a mikolai iskolában körülbelül 30 gyermek folytatja tanulmányait.

Címkék: , ,