Közös akció az Magyar Televízióval

Közös akció az Magyar Televízióval
Bihar megye – Csütörtök szerkesztőségünk vedége volt a Magyar Televízió három vezető munkatársa és Rózsa Ferenc karmester, akik a MURE brassói kongresszusán vesznek részt, illetve tartanak előadást.

Vendégeink, Rózsa Ferenc karmester, Dobos Menyhért közéleti igazgató, Feledy Péter vezető szerkesztő nevében Csermák Zoltán kiemelt szerkesztő nyilatkozott lapunknak. Elmondta, hogy a Magyar Televízió rendszeres vendége a MURE rendezvényeinek, most a Brassóban megtartott kongresszusára mennek. Ebben az évben Feledy Pétert kérték fel egy előadásra, aki a Gondolatok a közszolgálatiságról címmel tart egy félórás előadást szombat délután.

„A Magyar Televízió általában eléggé szoros kapcsolatot tart a romániai magyar sajtóval, ezért mi évente egyszer, ha lehet kétszer részt veszünk ezeken a rendezvényeken. Próbáljuk segíteni az ő munkájukat. Korábban Dobos Menyhért tartott előadást az MTV határon túli tevékenységéről, ezt megelőzően bizonyos nyelvészeti vonatkozásokról a romániai magyar sajtóban én tartottam előadást. Ennek az egyenes láncnak a következő szeme Feledy Péter mostani előadása” – nyilatkozta Csermák Zoltán.

Emlékezés a szerettekre

A Magyar Televízió a Bihari Naplóval közösen elindított egy akciót szeretteink emlékére. Ehhez csatlakozott még a Magyar Hírlap, a Kárpáti Igaz Szó és a Délvidéki Magyar Szó. Ezek a lapok felhívást hírdettek meg a hősi halált haltak hozzátartozóihoz, emlékező írásokat kérve tőlük. Eddig körülbelül 30–40 ilyen levél érkezett be a lapoktól. Ehhez a BN is hozzájárult egy féltucat levéllel. Ezeket később közzé fogják tenni – tudtuk meg még Csermák Zoltántól.

 

Péter I. Zoltán