Következhet a középdöntő

Következhet a középdöntő
Nagyvárad – Szombaton a nagyvárad-velencei római katolikus kultúrotthonban zajlott a Bihar Megyei RMDSZ-szervezet és a Varadinum Kulturális Alapítvány által rendezett VI. Ki mit tud?! váradi elődöntője.

Szombaton a nagyvárad-velencei római katolikus kultúrotthonban rendezték meg a Bihar Megyei RMDSZ és a Varadinum Kulturális Alapítvány által idén hatodik alkalommal meghirdetett Ki mit tud?! elnevezésű tehetségkutató vetélkedő nyolcadik, s egyben utolsó elődöntőjét. Az egybegyűlteket Czvikker Katalin, a megyei RMDSZ kulturáért felelős ügyvezető alelnöke üdvözölte, köszönetet mondva a házigazda várad-velencei RMDSZ-körzet elnökének, Cservák Miklósnak, illetve a választmánynak. Arról számolt be, hogy az addig lezajlott hét elődöntő során több mint kétezer jelentkező lépett színpadra, részletesebb kimutatás azonban a napokban fog készülni.

A továbbjutók

A köszöntés után a váradi résztvevők léptek színpadra, harminc produkciónak tapsolhatott a közönség. Szerepeltek olyanok is, akik máskor is próbálkoztak, de ugyanakkor újoncokkal is bővült a mezőny. Négy óra múlva a zsűri döntése alapján a következő versenyzők, illetve együttesek jutottak tovább: Nagy Nándor Csaba (magyar irodalom, gyermek kategória), Jerovszky Tímea (magyar irodalom, felnőttek, I. hely), Somogyi László (II. hely) és Géczi Júlia (III. hely); Csoma Csilla (zenei produkciók, gyermekek, I. hely), Nagy-Kristófi Dániel (II. hely), Nagy Bernadette Erika (III. hely), a Sunshine Mazsorett Csoport (tánc, gyermekek). A felnőtteknél a hagyományőrzés, néptánc kategóriában továbblépett az MTM (I. hely), Hasas Réka és Bordás Barnabás (II. hely), valamint a Rezeda Néptánccsoport (III. hely); kalotaszegi legényes: Bordás Barnabás; klasszikus tánc: Mistique Majorette (III. hely, bár egyedül indult). Zenei produkciók: Pop Patricia (I. hely), Căuş Anca (II. hely) és Timuţ Alin (III. hely), illetve Gal Antonela, Kari Tímea, a Carmen Stoica- Timuţ Alin páros, Căvăşdan Claudia, Czvikker Lilla, a Griga Vladimir- Harstein Gréti duett és Gyulai Gabriella.

A középdöntőre december 11-én, szombaton reggel 9 órától kerül sor a Szakszervezetek Művelődési Házában, melyre több mint 1100 fellépő készül csaknem 150 számmal.

Ciucur Losonczi Antonius