Körút Szatmárnémetiben

Körút Szatmárnémetiben
Szatmár megye – Április 19–én, szombaton Szatmárnémeti város elöljárói és a Casa Satmareana elnökségi tagjai megtekintik a város peremén található Gorunului utcai telekhelyet, ahol egy új idősgondozó épül majd.

Szatmárnémeti városi tanácsa jóváhagyta a Szatmárnémeti és Zutphen testvérvárosok alapítványának, a Casa Satmareana–nak, egy, a Gorunului utcai telekhely használatát. Itt egy idősgondozó központot szeretnének létrehozni az alapítvány munkatársai. Április 19–én, szombaton Szatmárnémeti város elöljárói, és a Casa Satmareana elnökségi tagjai megtekintik a város peremén található telekhelyet.

Szociális lakások

Ugyancsak szombaton, a Hans Lindner Alapítvány elnöke meglátogattja az alapítvány közreműködésével felújított 14–es lakónegyedbeli 25–ös és 79–es tömbházakat, valamint a Crangului– és a Toamnei utcákon épült szociális lakásokat is. Solschi Viorel alpolgármester szerint a tömbházak esetében minden rendben van, nincs adóssága az ott lakóknak. A két szociális lakótelepen található házakba külön vízórát szereltek, tehát minden család annyit fizet, amennyi vizet használ.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Idősgondozó központ épül Szatmárnémetiben
  •