Környezetvédelmi illeték

Környezetvédelmi illeték
Kovács szava, Isten szava — parafrazáltuk egy évvel ezelőtt a régi mondást, amikor Kovács László eu–s adóügyi biztos a romániai regisztrációs adó visszavonásáról nyilatkozott. Visszavonták.

Bábeli zűrzarvar jellemezte a környezetvédelmi illeték július 1–i bevezetését, mert az illetékes intézmények — az Országos Gépjármű–nyilvántartó Hivatal (RAR), az Országos Adófelügyeleti Ügynökség (ANAF) stb. — számára csak egy nappal az alkalmazás előtt, június 30–án jelent meg a jogszabály (50/2008–as sürgősségi kormányrendelet) alkalmazási szabályzata. Ehhez képest, például a Szatmár megyei Állami Adóügyi Igazgatóság, a reggeli órákat leszámítva, már első nap sikeresen megszervezte az ügyfélfogadást, de úgy, hogy átcsoportosítással átmenetileg a többszörösére duzzasztotta az ügyfélfogadó iroda személyzetét. Igy aztán az elmúlt napokban sikerült is kiszolgálnia a váratlanul tízszeresére emelkedett ügyfelet kiszolgálnia, s megállapítania számára a roppant bonyolult képlet alapján számított illetéket. Az illeték befizetésének feltételeiről korábbi számainkban már írtunk, itt most három dolgot említenénk meg.

Jelentős a különbség

Aki kifizette a regisztrációs adót, de a járművet időközben eladta, nem kérheti vissza az adót. (A vásárló sem). Akinek nem nagyon sürgős, felesleges tolongania, várhat még néhány napot (vagy hetet). A jármű törzskönyvében szerepeljen a CO kibocsátás mértéke. (Ha nem szerepel, a RAR beüti — a járművet nem kell vinni). A regisztrációs adó–környezetvédelmi illeték arányt érzékeltetendő, tájékoztatásul megemlítünk két konkrét példát. Egy 2190 köbcentiméteres hengerűrtartalmú, dízel meghajtású, 2006–os gyártmányú Volvo regisztrációs adója 10 347 lej, a környzetevédelmi illetéke 7400 lej, tuljadonosa tehát több mint 3000 lejt kap vissza. Egy 1400 köbcentiméteres benzines, 2001–es Opel Astra regisztrációs adója 1002 euró, környezetvédelmi illetéke 100 euró, a különbözet tehát mintegy 900 euró.

Bódi Sándor