Könyvet írnak Madeleine szülei

Könyvet írnak gyermekük egy évvel ezelőtti eltűnéséről Madeleine McCann szülei. A bevételt a leányuk felkutatását segítő alapítvány kapja.

Madeleine-nek, aki jövő héten lesz öt éves, tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társasággal vacsoráztak. Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

Már egy éve eltűnt

Madeleine eltűnésének közelgő évfordulója előtt ismét az ügyre irányult a brit sajtó figyelme. A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap hétfőtől például naponta 12-oldalas külön „Maddie”-mellékletek közlésébe kezdett. A kislány eltűnésének körülményei a legfantasztikusabb találgatások özönét táplálják, az ügyről eddig több könyv is született. A házaspár családi szóvivője azonban bejelentette: McCannék maguk fognak előállni „az egyetlen hivatalos könyvvel”, mert szeretnék nyilvánosan rögzíteni az igazságot mindenről, ami velük történt. A hétfői The Times által idézett kiadói szakértők szerint a könyv akár 1 millió font bevételt is hozhat; ezt a gyermek felkutatásának finanszírozására létrehozott alapítvány, a Find Madeleine Fund kapja. A brit napilap hétfőn megszólaltatott egy volt detektívet, aki az eddigi alapfeltételezésektől merőben eltérő eseménysort valószínűsített. Meggyőződése, hogy Madeleine-t nem a szállodai szobából, hanem az utcáról rabolták el. A kislány valószínűleg felébredt, és mivel nem találta szüleit, keresésükre indulhatott. A pedofil gyermekrabló az alkalmat kihasználva ekkor csaphatott le.