Könyvet az iskolakönyvtárnak

Könyvet az iskolakönyvtárnak
Szatmárnémeti – „Könyvet az iskolakönyvtárnak” nevet viseli az Etnikumközi kapcsolatok hivatala és az RMDSZ közös programja, mely célja az iskolakönyvtárak bővítése.

A Román Kormány Etnikumközi kapcsolatok hivatala és az Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) „Könyvet az iskolakönyvtárnak” nevet viselő közös programja keretében megvásárolt könyvcsomag egyikét adta át Kónya László főtanfelügyelő–helyettes csütörtök délelőtt a szatmárnémeti 10–es Számú Általános Iskolában.

A program keretében az idei évben összesen 390 iskola könyvtára kap csomagot, ebből megyénk 15 tanintézményébe jutott — mondta el Kónya László, hozzátéve, hogy a következő években újabb iskolákat akarnak bevonni a programba.

Megyénkben a 10–es Számú Általános Iskola mellett többek között a lcescu–Petőfi Általános Iskola, a dr. Vasile Lucaciu Általános Iskola, a Kökényesdi Általános Iskola, a Hadadi Általános Iskola is kap könyvcsomagot, amelykülönböző szótárakat — idegen nyelv, szakszótárak —, atlaszokat — többek között anatómiai atlasz — tartalmaz. Kónya elmondta, az ajándékba adott könyvekkel az acél, hogy a kisebbségekhez tartozó diákok jobban el tudják sajátítani a román nyelvet.

A főtanfelügyelő–helyettes Moş Mihaijal, az iskola aligazgatójával közösen adta át a könyvcsomagot az iskola könyvtárosa, Fehér Mónika történelemtanár számára. Az átadáson az V. D osztály diákjai is részt vettek, akik kíváncsian nyitották ki a kapott csomagot.

Kónya az átadáson elmondta, a program több éven át tart majd, nagyon fontos ugyanis, hogy a tanintézmények könyvtárait folyamatosan bővüljenek, a diákokat pedig arra buzdította, hogy minél többet olvassanak és kevesebb időt töltsenek számítógép előtt.

 

Címkék: , ,