Könyvbemutató a Sincai-ban

Nagyvárad – Mózes Károly, a nagyváradi egészségügyi oktatás történetéből című könyvének román nyelvű kiadását mutatták be szerdán délután a Gheorghe Sincai megyei könyvtárban. Traian Stef a könyvtár igazgatója emlékeztetett arra, hogy tavaly a Mózes Károly emléktábla felavatásakor ígéretett tett arra Mircea Bradu helyi tanácsossal együtt, hogy megjelentetik román nyelven az említett monográfiát.

Az ígéret beváltására ezen az eseményen került sor. Ezt követően a Mózes Károly alapította, jelenleg Vasile Voiculescu nevét viselő tanintézmény igazgatónője ismertette az iskola történetét, majd A Bihar Megyei Nőszövetség elnöke, Miorita Sateanu elevenítette fel az iskolához és annak igazgatójához, Mózes Károlyhoz fűződő emlékeit.

Végezetül a könyvet megjelentető Arca kiadó vezetője, Mircea Bradu beszélt Mózes Károlyról szélesebb várostörténeti kontextusba helyezve szerepét. A tanácsos oly nagyra értékelte Mózes Károly munkásságát, hogy az ő javaslatára avatták annak idején díszpolgárrá, az orvos, pedagógus, iskolaalapító Mózes Károlyt.