Könnyű kezdés a kosaras lányoknak

Az őszi idényben a Szatmárnémeti VSK csapata látja vendégül a címvédő Aradi ICIM együttest a női kosárlabda élvonalbeli bajnokság 10. fordulójában. A pontvadászat október 1–én kezdődik.

Idegenben, a Dési Unirea csapata ellen kezd majd október elsején a Szatmárnémeti Városi Sportklub csapata a román női kosárlabda élvonalbeli bajnokságban – derült ki a szövetség (FRB) által kedden megejetett sorsolása után.

Utána egy izgalmas mérkőzést láthat a szatmári közönség a Sportlíceum Ady Endre utcai sporttermében, ugyanis a VSK hazai pályán fogadja majd a Kolozsvári U csapatát. Dan Fleşeriu edző csapata ezután Nagyváradra utazik, ahol majd a helyi VSK „egyetemista” együttese ellen lép pályára, a negyedik fordulóban pedig a CET Govora látogat Szatmárnémetibe. A következő etapban a Poli Iaşi otthonába látogat a VSK. Ezután a Târgovişte csapata utazik Szatmárra. A címvédő Aradi ICIM a 10. fordulóban játszik a VSK ellen Szatmárnémetiben, míg az utolsó fordulóban a Sportul Studentesc lép pályára a LPS termében.

„Szerintem az öt forduló után összegyűjthetünk legalább nyolc pontot, tehát számítok arra, hogy legalább négy meccset megnyerjünk” – mondta bizakodva Éles Péter, a VSK kosárlabda szakosztályának korábbi vezetője, jelenleg nemzetközi engedéllyel rendelkező női játékosügynők.

Dan Fleşeriu ennél óvatósabb volt. „Legalább két mérkőzést meg kell nyerjünk – mondta a sorsolás után az edző. – Nehéz mérkőzéseink lesznek hazai pályán, és idegenben többnyire azok a csapatok ellen játszunk majd, akik közel azonos erejű játékoskerettel rendelkeznek, mint amilyen a VSK–nak lesz” – folytatta Fleşeriu.

A szatmári csapat egyébként augusztus 11–én kezdi meg a felkészüléseket a 2008–2009–es idényre.