Könnyű csoportban az Oltchim

Megtartották a női és férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2008/09–es szezonjának sorsolását. Romániából két női és egy férfi csapat érintett.

A Bajnokok Ligájában a Lada Togliattival, a Lavrikkal és az első selejtező csoport (Itxako, Leipzig, Podravka) győztesével szerepel majd egy szériában az Oltchim Râmnicu Vâlcea női kézilabda–csapata. „A Ladát kétszer is megvertük az elmúlt idényben, a Lavrikot is ismerjük, és az első selejtezőcsoportból érkező bármely csapat verhető” – véli Ioan Gavrilescu, az együttes elnöke. A Brassói Rulmentul a 3. selejtezőcsopotrban szerepel majd az Ikasttal és a Lublinnal jásztik egy BL–helyért Dániában. Ha kvalifikálja magát, akkor az orosz Zvezda Zvenigoroddal, a macedón HC Kometal Gjorce Petrovval valamint a Győri ETO–val lesz egy BL–csoportban. Az már korábban eldőlt, hogy a Dunaferr a dán FCK Handboldon, az ukrán HC Motor Zaporizzsján és egy, a selejtező első köréből érkező csapaton keresztül juthat be a legjobb 16 közé, ahol a Hypoval, az Elda Prestigioval és a Boducnosttal szerepelhet egy BL–csoportban.

A férfiaknál a magyar bajnok és KEK–győztes MKB Veszprém az F csoportban szerepel a német Flensburg, az ukrán Zaporizzsja, valamint a ciprusi Ciprus College és az izlandi Haukar Hafnarfjördu selejtezős párharc győztesével találkozik. A Pick Szeged a H jelű kvartettben kapott helyet: itt a horvát Croatia Osiguranje, a lengyel Wisla Plock, valamint az luxemburgi Dudelange és német Rhein–Neckar Löwen párharc győztese szerepel majd. A Bukaresti Steaua MFA a belga Sasja csapat ellen kell majd megküzdjön a BL–csoportban való szereplésért, ahol az E jelzésű szériában az orosz Chehovskie Medvedi a szlovén Cimos Koper és a spanyol Portland San Antonio ellen játszhat.