Jutalmazzák a kimagasló eredményeket

Jutalmazzák a kimagasló eredményeket
Kutatási támogatásban részesülhetnek azok a középiskolát végzett tanulók, akik kiváló eredményeket értek el hazai és nemzetközi tantárgyversenyeken.

A kormány egy szerdai határozata értelmében kutatási támogatásban részesülhetnek azok a középiskolát végzett tanulók, akik kiváló eredményeket értek el különféle hazai és nemzetközi versenyeken, erről szóló határozatot fogadott el szerdán a kormány – jelentette be Alina Petrescu kormányszóvivő.

“A kezdeményezés az I. Károly király – fiatal kutatóknak szánt támogatás nevet viseli. Olyan fiatalok részesülhetnek ebből, akik a líceumi évek alatt kiváló eredményeket értek el nemzetközi és országos tantárgyversenyeken. A támogatást azon egyetemek vagy karok közvetítésével kapják meg, amelyeken tanulmányaikat végzik, és a kutatási minisztérium költségvetéséből fedezik” – nyilatkozta Petrescu.

A nemzetközi tantárgyversenyeken elért első helyezésért évi 3.500 eurós, a második helyért 3.000 eurós, a harmadik helyért 2.500 eurós támogatás jár.

Az országos tantárgyversenyeken elért első helyért 2.500, a második helyért 2.000, a harmadik helyért pedig 1.500 eurós támogatást kaphatnak a diákok.

“Ezeket az összegeket kiegészítik, ha a fiatalok nemzetközi tudományos eseményeken vesznek részt, vagy legkevesebb öt diákból álló tudományos csoportban kutatnak” – mondta a kormányszóvivő.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,