Friss hírek

2007.06.04. 14:36

Orvosi műhiba - a héten hozzájuthat a milliókhoz a bokasérült fiú családja

<p>Még a héten megkaphatja a bíróság által megítélt milliókat az a kisfiú, akinek egy orvosi műhiba miatt károsodott az egyik egészséges bokája. A Baranya Megyei Kórházat tízmillió forint kártérítés megfizetésére kötelezte a Pécsi Ítélőtábla áprilisban, miután egy kisfiú egészséges bokája a kórházi kezelés közben megsérült.</p> <p>Décsei Katalin, az ítélőtábla szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a Baranya Megyei Bíróság korábban első fokon a két szülőnek 500-500 ezer forintot, a most 14 éves fiuknak pedig 4 millió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg. Mivel a Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú határozatot április 10-én helybenhagyta, a megyei kórháznak és biztosítójának a kamatokkal együtt 10 millió forintot kell kifizetnie.</p>

Ruzsa Csaba, a kórház főigazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy még a héten utalhatják a megítélt milliókat, előtte azonban egyeztetnie kell a biztosítóval. Azt, hogy a 1,5 milliárd forintos hiánnyal küzdő kórháznak mekkora összeget kell utalnia attól függ, a biztosító mekkora részt vállal magára. A tervek szerint a biztosító és a Baranya Megyei Kórház is 5-5 milliót fizet a családnak.

A gyermek 1999-ben, hat évesen leesett egy létráról és eltörött a jobb combcsontja. A pécsi kórházban a törött csontot helyrerakták, majd lábszárait szorosan összekötve gyógyították. Az orvosok azonban nem vették észre, hogy a fiú ép bokája megduzzadt, bevizesedett, majd két nappal később már műtétre szorult. Szakértők szerint az életét hosszútávon befolyásoló sérülést szenvedett a kezelés közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!