Jubileumi fotókiállítás nyílik

Huszonöt esztendővel ezelőtt, Tóth István fotóművész kezdeményezésére nyílt meg az első Bihar megyei fotógaléria, mely az eltelt negyedszázad évben több helyen is működött.

Az idők folyamán több mint 500 kiállításnak biztosított otthont, és a világ különböző részeiből származó fotóművészek több mint 45 ezer alkotását sikerült közszemlére tenni. Jelenleg a December 1/Nagyvásár téren működik Euro Foto Art Galéria elnevezéssel.
A kerek évfordulóra július 3-án, pénteken 11 órától egy ünnepség keretében emlékeznek, melyen díszokleveleket nyújtanak azon személyiségek számára, akik sokszor voltak jelen a vernisszázsokon. Ugyanakkor partnerségben a Megyei Könyvtárral, valamint a Bihar Megyei Tanács és a Várad folyóirat pénzügyi támogatásával egy retrospektív kiállítást is megnyitnak, mely 90 képet mutat be az elmúlt évek terméseiből. Közreműködik a Varadinum vonósnégyes, Thurzó Sándor József brácsaművész, Lucian Maliţa hegedűművész, illetve Ariadna Mircescu, Georgiana Mircescu, Alexandrina Chelu és Florin Chelu.
Az ingyenes kiállítást július 28-ig lehet megtekinteni, hétköznaponként 8-19 óra között.