Jubileumi dzsessz-koncert

Akt.:
Jubileumi dzsessz-koncert
Negyed évszázados jubileumát ünnepli a magyarországi Trio Midnight dzsessz együttes február 5-én 19 órától, a nagyváradi Posticumban.

Az együttest szinte indulása óta a legjobb fiatal magyar mainstream együttesként ismeri el mind a szakma, mind a közönség. 1995-ben elsők lettek az egyik legfontosabb európai tehetségkutató versenyen, a belgiumi Hoeilaartban, ahol Oláh Kálmán a legjobb szólista díját is megkapta. A Trio Midnight stílusa több mint mainstream dzsessz, elsősorban sztenderdekre és Oláh Kálmán kompozícióira épülő, ugyanakkor többféle irányzatot magába foglaló, kreatív kortárs dzsessz, melynek alapja a spontaneitás és az improvizáció.
Az elmúlt évek során az együttes jelentős nemzetközi hírnévre tett szert. 2005 decemberében megjelent lemezükön a dzsessz egyik legnagyobb korszakalkotó szaxofonos egyénisége, Lee Konitz szerepel (Trio Midnight meets Lee Konitz: Live at Dinant Jazz Nights). A nagyváradi koncerten fellép a Rolling Stones amerikai sztárszaxofonosa, Tim Ries, aki egyébként nem először jár a Posticum Jazzlandjében. A felállás: Oláh Kálmán – zongora, Egri János – nagybőgő, Balázs Elemér – dob, Tim Ries – szaxofon. A belépő 25 lej.