Jóváhagyták a változtatásokat

Bihar megye – Nagyvárad Helyi Tanácsa az októberi ülésén jóváhagyta a Szentandrási úton építendő két 68 lakrészes tömbház műszaki-gazdasági mutatóit, egyben a megvalósithatósági tanulmány módosítását.

A Szentandrási úton a Fejlesztési, Közmunkálatok és Lakások Minisztériuma finanszírozza a két tömbház építését. A már jóváhagyott megvalósíthatásági tanulmány a következőképpen módosították: a beruházás értékének csökkentése érdekében lemondanak a tömbházak alatti garázsokról, helyette felszíni gépkocsiparkolókat létesítenek. A földszintre tervezett üzlethelyiségek helyett is lakások lesznek, mivel a közelben több szupermarkett is lesz. Mindkét tömbházra külön dokumentációt és költségvetést készítenek, és a kiadásokat a 2007 szeptemberi árakhoz igazítják.

 

Tömbházak

Mindkét négyemeletes és manzárdos tömbházban egyenkét 68 egy- és kétszobás szociális lakás lesz. Az egyszobás lakások hasznos felülete 37 négyzetméter, a kétszobásoké 52 négyzetméter lesz. A lakásokban 18 négyzetméteres nappali szobák kesznek, a kétszobásokban egy 12 négyzetméteres hálószoba is. Mindez kiegészül egy 2,5, illetve 3 négyzetméteres étkezési hellyel, 5 négyzetméteres konyhával, 4,5 négyzetméteres fürdőszobával, illetve 2 négyzetméteres raktárra.

A beruházás értéke egyenként 12.921.542 lej (3,86 millió euró), amelyből az építő-szerelő munka 10.881.495 lej (3.24 millió euró). Egy lakás ára négyzetméterenként 2.718,92 lej lesz. Hogy mikor lesz kész ez a két szociális lakásokat tartalmazó tömbház? Két év alatt az építkezés engedély megszerzését követően.