Jótékonysági nap lesz a gálospetri gyerekotthonban

Jótékonysági nap lesz a gálospetri gyerekotthonban
Első alkalommal szerveznek jótékonysági napot a gálospetri Szentháromság Kollégiumban. Az idén június 6-án megtartandó eseményt a továbbiakban rendszeresítik.

A Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó gyerekotthonok esetében bevett szokás, hogy rendszeresen jótékonysági esteket, műsorokat szerveznek az intézmények működésének támogatására, ahol adakozni lehet a nemes cél érdekében. Idén először kerül sor hasonlóra a Gálospetriben lévő Szentháromság Kollégiumban, tudtuk meg Kosza Erzsébettől. Az otthon vezetője hozzátette: Böjte Csaba szerzetes, az alapítvány közismert vezetője szorgalmazza az ilyen rendezvényeket, egyrészt azért, hogy természetesen könnyítsék saját munkájukat, másrészt, hogy a nagy nyilvánosság is betekintést nyerjen az otthonok életébe.

Szabadtéri szentmise

Mivel az otthon nem például valamely szentről kapta nevét – mely névhez kapcsolódó időpontban szokták megtartani az eseményeket – a gálospetriek a háromszemélyű egy Isten ünnepéhez, a Szentháromság napjához igazítják ezt, ami egy héttel a mindenkori Pünkösd után van. Idén ez május 24. lesz, ám mivel Csaba testvérnek akkor más elfoglaltsága van, az eseményt egy héttel később, június 6-én, szombaton ejtik meg. A tervezett egész napos program délelőtt 10 órakor Böjte Csaba szabadtéri szentmiséjével kezdődik majd, a továbbiakban az otthonban lakó gyerekek bemutatják az elmúlt egy év alatt különböző alkalmakra megtanult szerepeiket, kiállítják a gyerekek által készített kézműves alkotásokat, a nagyobb lányok bemutatják sütési-főzési tudományukat, lesz szabadtéri játék, zene, szórakoztató műsorszámok.

Épületfelújításra gyűjtenek

Kosza Erzsébet elmondta: az eseményre természetesen meghívják az otthont eddig is támogatókat, de várnak minden ismerőst, barátot és érdeklődőt, aki kíváncsi életükre és szívesen szán adományt arra, hogy megkezdjék az otthon épületének külső felújítását. A továbbiakban évente megtartják majd a jótékonysági napot ugyanebben az időszakban az otthonban, ahol pillanatnyilag 3 alkalmazott 29 kisebb-nagyobb gyereket nevel.

Rencz Csaba