Jótékonysági koncert: “Felmelegítlek a szívemmel”

Akt.:
Majd három óra örömzenélés volt a Republic-koncerten. Fotó: Sebestyén Beáta
Majd három óra örömzenélés volt a Republic-koncerten. Fotó: Sebestyén Beáta
Még novemberben azzal keresett meg a Republic együttes, hogy keressek nekik bármiféle kapcsolatot Böjte Csaba fereneces rendi szerzetessel, ugyanis jótékonysági koncertet szeretnének szervezni az alapítványának. Az elmúlt napokban Budapesten megvalósult.

 

A kérésnek nem volt nehéz eleget tenni, Béres Csaba, Székelyhíd város polgármestere rövid idő alatt összehozta az érdekelteket. Csaba testvér természetesen igent mondott a megkeresés felé, így december 23-án létrejöhetett az együttes karácsonyi terve. Boros Csaba, a zenekar énekese és basszusgitárosa a média szinte minden területén beharangozta az eseményt, arra kérve a koncertre érkező rajongókat, barátokat, hogy egy egy cipős doboznyi ajándékkal jöjjenek, Csaba testvér rászoruló gyerekeinek szánva azt. A székelyhídi Gyermek Jézus Otthon, Kovács Ágnes házvezető kíséretével két gyereket küldött a koncertre, Déváról pedig Gara Márta felügyelete alatt, öt gyerek érkezett a budapesti Barba Negra Music Clubba. Jómagamra és Teiszler Peti barátomra hárult az a nemes feladat, hogy a Pro Székelyhíd Egyesülettől kölcsön kapott mikrobuszba pakolgassuk az ajándékokat. Azokat az ajándékokat melyek kivétel nélkül minden generációtól, Magyarország szinte minden földrajzi pontjáról érkeztek. Egyik dobozban játék, másikban édesség, harmadikban élelmiszer, zsákokban plüssjátékok, vállfákon ruhanemű. De mind mellé érkezett még valami – ami még nagyon sokáig bennem marad – egy kedves szó, néhány mondat, sőt több esetben egy egy ölelés. Az a majd háromszáz ember aki ajándékot hozott, tényleg szívből hozta azokat és sugárzott róluk, mind a Republic szeretete, mind az ajándékozás lehetősége. És az együttes meg is hálálta ezt. Mi a székelyhídi gyerekekkel kicsit hamarabb érkeztünk, külön ajándékként bepillantást nyerhettünk a színfalak mögé, a zenekari beállást testközelből nézhettük végig, majd közvetlen a koncert előtti főpróbának is fültanúi lehettünk.

Vasárnapra „hazaértek” az ajándékok, a gyerekek kaptak egy-egy cipősdoboznyi szeretetet

Erre a koncertre

Büszkén mondhatjuk el, hogy mi hallhattuk először azt a dalt, amelyiket a Republic direkt erre a koncertre írt „Felmelegítlek a szívemmel” címen. Ezt a dalt lemezen mindenki megkapta az est folyamán a Clubba érkezéskor, hiszen ez volt az együttes ajándéka a barátainak. Karácsonyi koncert nem múlhat el könnyek nélkül, talán az est legmeghatóbb jeleneteként, Boros Csaba nagy öleléssel búcsúzott Szabó „Bundás” Andrástól, aki 22 év után köszönt el a zenekartól. A hab a tortán pedig a „Kimondom a neved” album utáni, jól megérdemelt platinalemez átvétele volt. Majd három óra örömzenélés után, nekünk a hosszú de élményekkel teli visszaút maradt. Külön örömmel nyugtáztuk, hogy a kitűzött célt teljesítettük, vasárnap hajnalban „haza értek” az ajándékok. Sőt azóta célhoz is értek, Böjte Csaba székelyhídi gyerekei mellett, a gálospetri, az érmihályfalvi és a diószegi fiatalok is kaptak egy egy cipős doboznyi szeretetet. A Republic a facebookos oldalán megtette, így hát én sem maradhatok ki köszönetet nyilvánítani, a Székelyhídi Polgármesteri Hivatalnak a kapcsolat teremtésért és a Pro Székelyhíd Egyesületnek a szállításban való segítkezésért. Részemről csak annyit, hogy örülök, hogy ennek a szép és nemes történetnek, ha csak kis mértékben is, de részese lehettem. A koncerten elhangzott így már nem titok, június 17-én Székelyhídon lép színpadra a Republic!

Juhász György