Jótékonysági iskolabál Biharszentjánoson

Jótékonysági iskolabál Biharszentjánoson
Negyedik alkalommal rendeztek jótékonysági iskolabált Biharszentjánoson. A Lónyay Tivadar Általános Iskola pedagógusai által szervezett bál mindig nagy népszerűségnek örvend, kicsik és nagyok egyaránt várják ezt az alkalmat. A művelődési ház este 9 óra körül megtelt a bálozókkal, az estét a jó hangulat és a barátias légkör jellemezte.

Sele Tünde aligazgatónő nyitotta a bált és köszöntötte a bálozókat. Felhívta a figyelmet ezen esemény fontosságára, hisz a bálon összegyűlt pénzből az iskola diákjainak szerveznek kirándulásokat, ami azért, fontos, mert egy kirándulás összehozza a gyerekeket és ők is kimozdulnak a minden napi megszokott világukból. Köszönetet mondott Gagyi Annamária tanítónőnek, a bál főszervezőjének, aki időt és fáradtságot nem ismerve mindent megtett azért, hogy ez az este mindenki számára kellemes este legyen, de nem csak neki, hanem mindenki másnak is, aki közvetve vagy közvetlenül segített a szervezésben. Végezetül pedig mindenkinek nagyon kellemes szórakozást kívánt. Az est konferansziéja idén is Biró Erzsébet a felkészítő osztály tanítónője volt. Közvetlen és vidám természete, mint mindig a bálozókat is jó kedvre hangolta. De természetesen nem csak ő, hanem a fellépők is emelték az este hangulatát. A biharszentjánosi Margaréta Majorette csoport nyitott, akiket évek óta Marin Lucia tanít. Őket a község két nagyon ügyes énekes leánya követett Bartha Bernadett és Retek Orsolya, akik hangulatos dalokkal szórakoztatták a közönséget. Majd a helyi hip-hop tánccsoport kápráztatta el mulatozókat, olyan mozdulatokat mutattak be, amit az asztaloknál ülők ámulva csodáltak. Az iskola egyik volt tanulója, Szátán Dalma pedig lírai hip-hop-ot adott elő, amit a közönség hosszú tapssal jutalmazott. Erdei Kati tanítványai a helyi Tini Dance csoport is nagy sikert aratott a vendégek körében, vidám táncuk mindenkinek nagyon tetszett. A fellépők sorát a Szentjánosbogár Néptánccsoport zárta, most is mint mindig nagyon ügyesek voltak, a bálozók pedig nagy örömmel és vastapssal fogadták őket.

Az este várva várt pillanata a tombola sorsolás volt, amit két „részletben” tartottak és mindkét körben fődíj is várta szerencsés nyertesét. Felsorolni az összes nyeremény tárgyat nem tudom, de volt ott minden, japán tyúk két tojással, egy zsák kukorica, egy zsák búza, 20 l gázolaj, számtalan könyv, ajándék csomagok és sok-sok szebbnél szebb meglepetés. De nem csak nyeremények voltak, hanem nyertesek is,akik nem csak az este jó hangulatának emlékével, hanem nyereményeikkel térhettek haza. De még előtte, mindenki megfordult a táncparketten, hiszen a zenét a Happy End zenekar biztosította. Talán nem ezért, de az este is happy end-el zárult, és azzal a reménnyel, hogy jövőre ismét lesz jótékonysági iskolabál.

Csiger (Máté) Krisztina