Jótékonysági est volt Érsemjénben

Jótékonysági est volt Érsemjénben
Együtt a gyerekekért címmel tartottak jótékonysági estet pénteken Érsemjénben. Az adományokat és a liciten befolyt összeget “egy élménydús” gyereknap megszervezésére fordítják.

 

Első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal rendezett az érsemjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskola jótékonysági estet, melyre pénteken zsúfolásig megtelt a Fráter Lóránd Művelődési Ház nagyterme. Az előtérben “tésztakölteményeket”, illetve gyerekek ötletes alkotásait lehetett megvásárolni, vagy csak nemes egyszerűséggel a kihelyezett urnákba lehetett adományokat elhelyezni, támogatandó a kitűzött célt, ami – a meghívó szerint – “egy élménydús gyermeknap” megszervezése. Az iskolának az önkormányzattal összefogva ez volt a célja: megszólítani mindazokat, akik tudnak, és lehetőségük is van segíteni ebben, mondat a vendégeket köszöntő beszédében Nagy Mirela igazgatónő, aki egyúttal a példaadás nevelésbeli fontosságát hangsúlyozta, megköszönve a fellépő gyerekek, és felkészítőik munkáját.

Műsor

Balázsi József polgármester gratulált az iskola vezetőinek ahhoz, hogy “kezdeményezésükkel hallgatnak az idő szavára”, és kiemelte, hogy előre lépni csak összefogással lehet. Ezek után következett az iskola óvodásainak és iskolásainak műsora, mellyel ők örvendeztették meg a publikumot, hogy aztán majd ők örvendjenek a gyereknapon. Székely Mónika és Vancu Mirela tanárnők konferálása közben volt modern- és néptánc, vers és ének, jelenet és árnyjáték, keringő, de még a Rómeó és Júliából is hangzott fel angol nyelvű részlet. Meglepetéssel készültek a tanárok, egy Családi idill című jelenetet adtak elő, ami természetesen nem volt éppen idilli, annál nagyobb sikert aratott a közönség, és a diákság körében.

Licitálás

A közel három órás program félidejében zajlott le a jótékonysági árverés, melynek során Szabó János tanító (az érmihályfalvai Móka színjátszó csoport vezetője) segítette ráébredni a licitálókat, hogy tulajdonképpen mennyire meg is szeretnének vásárolni egy-egy kalapács alá került tárgyat. Ezek között volt két olajfestmény (Hava Gavril egykori helyi rajztanár alkotásai), Hintalan Géza érmihályfalvai képzőművész egy akvarellje, továbbá egy kávéskészlet (zárójelben a felajánlók, itt Tamás Éva), két ajándékcsomag (Ványi Erzsébet), egy horgolt neszesszer (Szellő Andrea), 1 üveg dél-afrikai vörösbor (Gazsi Sándor), és 4 pár (1 fehér+1 vörös) palack bor (Oláh Zoltán). Mint kiderült, a licit során 1050 lej gyűlt össze, adományokból (melyhez olyanok is hozzájárultak, kik nem tudtak eleget tenni a meghívásnak) pedig még közel a duplája. A műsor után vacsora várta a meghívottakat a kultúrház étkezőjében.

Rencz Csaba