Jótékonysági est a Csillagocskákért

Jótékonysági est a Csillagocskákért
El kell kezdeni az építkezést – érdeklődésünkre ezekkel a szavakkal foglalta össze a november 30-i jótékonysági est célját Pálfi József, a váradi Csillagocska Alapítvány elnöke. A PKE díszermében összegyűlt mintegy 170 vendég egy új épület alapkőletételét, az építkezés elkezdését támogatta adakozásával.

A tizenegyedik alkalommal megszervezett jótékonysági esten köszönthette a vendégeket Pálfi József nagyvárad-réti lelkipásztor, a Csillagocska Alapítvány elnöke, aki szerint immár „egy nagy családként” lehet tekinteni azokra, akik a szívükön viselik és támogatják az alapítvány által kifejtett sokrétű munkásságot. Egy történet felidézésével emlékeztetett arra: a tisztelet, az emberség, az összefogás erős közösséget eredményez, azonban, ha ezek az értékek elveszlődnek, az a közösségtudat elvesztéséhez vezethet. „Ahol a közösség erős, ott erős mindenki, minden egyes tagja kivétel nélkül” – fogalmazott Pálfi József.

Gyönyörű és divatos

A Partiumi Keresztény Egyetem díszterme nem csupán ünneplőbe öltözött a jótékonysági estre, hanem egyben kifutóvá is változott. Hampel Katalin ismert magyarországi divattervező szebbnél szebb ruhakölteményeinek bemutatásakor bebizonyosodott a tervező előzőleg idézett gondolatainak igazsága: a magyar nemzeti viselet ma is divatos és hordható. „Méltán lehetünk büszkék saját viseletünkre, és viseljük is méltón ezeket” – véli Hampel Katalin, és bizonyára már az első kreációk felvonulásakor mindenkit megnyert e gondolatnak. A divatbemutató külön érdekessége és értékelhető ötletessége volt, hogy a ruhákat két manöken kivételével az egyházközséghez tartozó és/vagy az alapítvány tevékenységét támogató hölgyek (közöttük egy nagyon fiatal hölgy, illetve egy fiatalember, Pálfi József tiszteletes és felesége, Noémi kislánya és fia) mutatták be – dicséretes eleganciával és magabiztossággal. A divatbemutató alatt közreműködött, és csodálatos hangjának köszönhetően nagyszerű hangulatot teremtett Sáfár Mónika színművész, kinek kezdeményezésére a Magyar és a Székely himnusz eléneklésével zárult az estnek ez a része.

Küldetésünk van

A divatbemutatót követően szólt az egybegyűltekhez Béres Klára, a Béres Rt. kommunikációs igazgatója, a Csillagocska Alapítvány tevékenységének mindenkori támogatója. „Annyira nagy szeretettel jöttem Önök közé… Már régóta itthon érzem magam ebben a társaságban” – hangzottak az őszinte, szívből jövő szavak. A közösség formáló erejének fontosságát méltatva kiemelte: nem csak enni, inni vagyunk itt, hanem küldetésünk van – szeretetet, odafigyelést, támogatást adunk. „Bővülni szeretne a Csillagocska Alapítvány, ennek érdekében szervezték az estet – öröm egy ilyen kezdeményezés mellé állni”, fogalmazott Béres Klára.

Az est további részében a nyitótáncot a Csillagocskák adták elő, és aukcióra is sor került: a felajánlott alkotások – többek között Holló Kinga, Ferenczy Béla, Vassy Erzsébet képzőművészek munkái – elárverezésével szintén az új épület építkezési munkálatainak elkezdését lehetett támogatni.

Tököli Magdolna