Jótékonykodnak a máltaisok

Jótékonykodnak a máltaisok
December 6-án a Romániai Máltai Szeretetszolgálat váradi csoportja elkezdte „Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma” elnevezésű projektjét, melynek lényege, hogy heti rendszerességgel 100 darab kenyeret osztanak szét a rászorulóknak (kisnyugdíjasok, idősek, nagy családok, romák stb.).

Bruncsák Gyöngyi elnök arról tájékoztatta az Erdély Online-t, hogy az első település, melyet felkerestek kedden, Köröstarján volt, ahol a Polgármesteri Hivatalban adták át az adományaikat, arra gondolva, hogy az önkormányzat nyilvántartásában szerepelnek a szociálisan hátrányos helyzetben levők. Ugyanakkor mivel Miklós-napja volt, az akciót összekötötték egy Mikulásjárással, és a helyi óvoda és iskola gyermekei közt osztottak szét 330 ajándékcsomagot.
Az említett projekt keretösszege amúgy körülbelül egy félévre elég (köszönet a támogató magánszemélyeknek, üzletembereknek), de abban reménykednek, hogy sikerrel pályáznak még pénzforrásokra a városi és a megyei tanácsnál. Terveik szerint az első hónapban a Várad-környéki falvakban folytatják a jótékonykodást.

Ciucur Losonczi Antonius