Jótékonyan az Iskolaház javára

Jótékonyan az Iskolaház javára
Jótékonysági műsort szerveztek karácsony előtt egy héttel Érmihályfalván, a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Iskolaház működésének támogatására.

“Valamit kérnek tőled. /Megtenni nem kötelesség. /Mást mond a jog, /mást súg az ész. /Valami mégis azt kívánja: Nézd, /tedd meg, ha teheted! /Mindig arra a harmadikra hallgass, /mert az a szeretet.” Túrmezei Erzsébet: A harmadik című versének első strófájával köszöntötte a helyi kultúrházban megjelenteket Felvinczi Erzsébet tanítónő, aki András Ildikóval, a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó helyi Iskolaház nevelőjével együtt szervezett jótékonysági estet az iskolaház, illetve más rászoruló gyerekek támogatására. A “Legyen a szívekben is Karácsony” című műsorban színpadra lépett a Csilinka Gyerekkórus, a Fürge Lábak néptánccsoport, a római katolikus egyházközség ifjúsági zenekara, az egyesített furulyacsoport, nem utolsó sorban pedig az iskolaházba járó gyerekek is bemutattak egy betlehemes játékot.

Jókedvű adakozók

Az adakozóknak, a Zelk Zoltán Általános Iskola pedagógusainak, diákjainak, illetve azok szüleinek köszönhetően rengeteg ajándékcsomag gyűlt össze. A segítők közé felsorakoztak magánszemélyek és üzletek egyaránt, melyek nem csak édességet és gyümölcsöt, de írószereket, kifestőkönyveket is adományoztak, a csomagok elszállításához pedig önkéntesekre volt szükség, hiszen a gyerekek nem birkóztak meg az örömteli feladattal. Az “iskolaházas” gyerekek kaptak még egy pályázati adományt is, sőt, egy ünnepi ebédmeghívást is. A szervezők – mivel lehetetlen minden adományozó nevét felsorolni – ezúton is köszönetüket fejezik ki azoknak, akik “hallgattak a harmadikra”.

Rencz Csaba