Jól szórakoztak a nyugdíjasok

Jól szórakoztak a nyugdíjasok
A Bihar Megyei Tanács támogatásával szombat este fergeteges hangulatú őszi bált szervezett a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete a nagyvárad-velencei római katolikus kultúrházban.

dscn0254

Megtapasztalva a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete által szervezett bálok, zenés összejövetelek hangulatát- és e cikk szerzője már több éve tudósítóként részese, tanúja ezeknek- az embernek az az érzése támad, hogy valójában csak a szépkorúak tudnak igazán jókat bulizni, vagy legalábbis a fiatalabb korosztály számára példát mutatnak abból, hogy miként lehet néhány óra erejéig megfeledkezni a külvilág gondjairól, és felhőtlenül, vidáman, önfeledten szórakozni. Nem kell őket sokat noszogatni ahhoz, hogy elkezdjenek táncolni, hanem már a megérkezésüket követő néhány perc múlva birtokukba veszik a „ringet”, hogy aztán a legkitartóbbak- és természetesen akiknek a fizikai képessége, egészségügyi állapota ezt lehetővé, hiszen ebben a korban már erre is gondolni kell-, a hajnali órákig ropják.

Szükség van rájuk

Ahogy az utóbbi alkalmakkor a résztvevők már megszokhatták, a talpalávaló a Buli-szervíz biztosította, a megjelentek nagy megelégedésére. A finom vacsora előtt elfogyasztása előtt Szilágyi Ibolya egyesületi elnök köszöntötte nagy szeretettel az egybegyűlteket, illetve Biró Rozália RMDSZ-es szenátor értékelte azt, hogy milyen a jó a társaság, egyúttal arra figyelmeztetve, hogy ahogy a dolgok kisebbségi szempontból manapság Romániában alakulnak, az érintettek bölcsességére, támogatására, aktív megnyilvánulására az ezt következő időszakban még hangsúlyozottabban szükség lesz.

Ciucur Losonczi Antonius