Jól szerepeltek a váradi atléták az idei Grand Prix versenyek első fordulójában

Mindazok a váradi atléták, akik jól szerepeltek a hét végi bukaresti versenyeken, esélyesek lesznek egy-egy érem megszerzésére a majdani döntő csatározások során, vagyis tovább gazdagíthatják a váradi atlétika eddig sem érem- és eredmény szegény tablóját.

A 2011.évi Grand Prix vetélkedők első fordulójában 283 (167 férfi, 116 női versenyző) sportoló indult az ország nyolcvan atlétikai klubjából.

Méhes Sándor (Nagyváradi Crişul Sportklub, edző: Méhes Livia) egyszemélyes utánpótlás- és felnőtt indulóként lett első 58.74 méterrel, akárcsak Mátyás József ifjúsági I. (szintén egyedül!) kategóriában 53.96 méterrel. Csapattársnője, Bianca Lazăr-Fazecaş első lett a nagyifjúságiak, valamint második az utánpótláskorúak és a felnőttek (56,82 m) versengésében.

Kiváló ugró eredmények

Ligia Grozav első helyen végzett magasugrásban a nagyifjúságiak és az utánpótláskorúak között (1,75 m) és harmadik volt a felnőttek listáján. Ezzel és korábbi teljesítményével megugrotta az ifjúsági II. vb-re a részvételi szintet. Lénárd Norbert (Egyetem VSK) második helyet szerzett hármasugrásban (15,83 m) mind az utánpótlás, mind a felnőtt korosztályban, s eredményességének köszönhetően indulhat az utánpótlás korosztály kontinens bajnokságán. Silviu Uivaroşan (Egyetem VSK) távolugrásban egyre közelebb van az Eb-szinthez (7,60),de most még csak első lett a nagyifjúságiak, második az utánpótláskorúak és a felnőttek (7,49) között. Közel a dobogós helyezéshez ötödikként végzett távolugrásban Halai Erika (5,87 m) és Andrei Sasca (6,75 m). Dorina Körözsi (Nagyváradi Crişul Sportklub, edző: Kovács Ella) ötödik lett a 800 méteres középtávfutásban.

Címkék: , ,