Jól sikerült projekt zárult

Jól sikerült projekt zárult
A projekt keretében a Szatmárnémeti és Kárpátalja közötti együttműködési lehetőségeket tárták fel kulturális, gazdasági, oktatási és szociális téren.

“Sajnos, véget ért az a projekt, amely a Szatmárnémeti és Kárpátalja közötti, határon átívelő együttműködési lehetőségek feltárását célozta” – kezdte beszédét kedden a zárókonferencia keretén belül Viorel Solschi szatmárnémeti alpolgármester és egyben projektmenedzser, de hozzátette, hogy fellelkesíti az a kilátás, hogy rövidesen újabb hasonló programhoz kezdhetnek hozzá. Az Európai Unió PHARE CBC 2004 RO-UA programja által támogatott projekt keretében adatokat gyűjtöttek az együttműködési lehetőségekről, elsősorban a rendelkezésre álló humán erőforrást, illetve pénzforrásokat illetően.

A projekt keretében egy tanulmány kidolgozására került sor, amely magába foglalja a térségről készített SWOT–elemzést, valamint a kidolgozott projektötleteket. A tanulmány hatékony kivitelezéséhez szükséges adatokat az egyes szakterületek (gazdasági, oktatási, szociális és kulturális) szerinti workshopok megrendezése bizosította, amelyek lebonyolítására Szatmárnémetiben, illetve Kárpátalján  került sor. A projektötletek között szerepel a két nép kultúrájának megismertetése kiállítások révén, valamint kölcsönös tapasztalatcsere a turizmus fellendítése érdekében.

Gugulya–Hégető Lóránd