Jól haladnak a munkálatokkal

Jól haladnak a munkálatokkal
A nagyváradi Zöldfa (Alecsandri) utca felújítási munkálatai jól haladnak, így van remény arra, hogy a március 7-iki határidőre teljes mértékben elkészülnek a kivitelezők vele.

A 4.118.136 lej (áfa nélkül) költségvetésű beruházás tavaly szeptemberben kezdődött, és mint a nagyváradi polgármesteri hivatal sajtóosztályától kapott tájékoztatóból kiderül, a munkálatnak több mint a fele már elkészült. Azaz az utca nyolcvan százalékán feltörték a régi útburkolatot és a betonalapzatot, az újrabetonozás és az új útburkolat lehelyezése már mintegy ötvenöt százalékban elkészült, a járdák pedig mintegy hatvan százalékban készen vannak. Az esővíz elvezető csatornák hetven százalékát is kiépítették már, a közvilágítás pedig csaknem teljesen elkészült már.

Ami még hátravan

Jelenleg a még el nem készült utcaszakasz töltését építik, a betont az időjárási viszonyok függvényében öntik majd le. Emellett az belvízlevezető csatornák további kiépítése zajlik. Az utcát a Gavella, a Porfido Ed Arte Consortzio Stabile és a Ritmoteh cégek alakítják át sétálóutcává, a munkálat terveit az IQ Pro Consulting cég végezte.