Jól haladnak a körgyűrűi munkálatok

Jól haladnak a körgyűrűi munkálatok
Bihar megye – A tegnapi nap folyamán megtekintettük a Mestesugarilor és az Ibsen utcai leágazások között a Densusianu utcai infrastrulturális munkálatokat. A látottak alapján az építők jól haladnak.

A Densusianu utcának a Mestesugarilor utcai leágazásától nagyjából a 62. szám alatti házig már végeztek a nagyméretű szennyvízcsatornák lefektetésével. Jelenleg a műanyagból készült hideg vizet szállító vezetékek összeszerelésén és lefektetésén dolgoznak. A 68. szám alatti ingatlantól az elosztóvezetékeket szerelik a házak bekötő csöveivel együtt. Az Ibsen utca közelében munkagépekkel a talajt készítették elő a csatornázáshoz.

Előnyben vannak

Gheorghe Carp, a beruházásokért felelős alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a Selina cég munkásai három hét előnyt szereztek a grafikonban szereplő határidőkhöz képest. Az átadási határidő az szennyvízcsatorna, az esővizes csatorna, a földgázvezeték, a termálvizes vezeték, illetve hideg és meleg vizes csöveket lefektetésével, illetve az aszfaltozással együtt 2008. december 15. Egyébként június 30-án fogtak a munkához, és azóta három váltásban dolgoznak, hogy tartani tudják a szoros határidőt.

Az alpolgármester jó előre tudatta az ősi negyed lakosaival, hogy kellemetlenségekkel kell számolniuk, de egyben biztosította is őket: ha végeznek, akkor egészen más körülmények lesznek a környéken. Valóban így is lett. Például a Mestesugarilor és a Lapusului utcai tömbházak lakói állandó zajjal szembesülhetnek, hiszen a forgalom elterelése miatt a kamionok egymás érik ezekben az utcákban napközben. A nem erre a forgalomra tervezett úttest szélén feltüremlett az aszfaltburkolat. Az alpolgármester ígérete szerint a Densusianu utcai munkálatok befejezését követően felújítják a Mestesugarilor, a Lapusului és az Onestilor utcákat, ahová a munkálatok alatt átterelték a közúti forgalmat. 

Péter I. Zoltán