Jókedvű versenyzők

Jókedvű versenyzők
Szatmár megye — Szellemi fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok részére rendezett május 20–án, és 21–én sportprogramot a Langdon Down Transilvania Egyesület, karöltve a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal. A Traian Vuia Szakközépiskola tornatermében 50 sportoló ojna dobásban, atlétikában, futballban, asztaliteniszben és kosárlabdában mérték össze ügyességüket.

Szellemi fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok részére rendezett május 20–án, és 21–én sportprogramot a Langdon Down Transilvania Egyesület, karöltve a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal. A Traian Vuia Szakközépiskola tornatermében 50 sportoló – 30 az egyesület színeiben, tízen a Szatmár Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság részéről, és tízen a Kisegítő Iskolából – ojna dobásban, atlétikában, futballban, asztaliteniszben és kosárlabdában mérték össze ügyességüket. Az első nap a selejtzők napja volt, míg a szombaton a dobogós helyezésekért mérkőztek a versenyzők, kiket önkéntesek felügyeltek a rendezvény egész ideje alatt. A résztvevők nyakába a megyeközpont polgármestere, Ilyés Gyula akasztotta az érmeket, s ő adta át a helyezésekről szóló okleveleket is. Mint Gnandt Gábor, az egyesület munkatársa elmondta a hozzátartozók a lelátóról biztathatták a versenyzőket – azaz gyermeküket, unokájukat – akik így saját magukra és a melléjük beosztott önkéntes diákra voltak utalva, és nem rokonaikra. A szervezésnek ez a formája azt fogja eredményezni hosszútávon, hogy a sérültek – lehetőségeik határán belül – önnálósódnak, betagolódnak a csapatmunkába, és az egészséges fiatalok is megtanulnak bánni a fogyatékkal élő emberekkel.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .