Jókedv, játék, vidámság az óvodában

Jókedv, játék, vidámság az óvodában
Szatmár megye — Az Árva Bethlen Kata református óvoda április 24–én, csütörtökön vendégül látta a szatmárnémeti Dariu Pop Általános Iskola I. C és III. B. osztának tanulóit.

A nemrégiben Szatmárnémetiben, a 16–os negyedbeli Dariu Pop általános iskolában negyedik alkalommal megrendezett ovis–sulis találkozón az Árva Bethlen Kata óvodásai is résztvettek. A csütörtöki látogatást akár viszontlátogatásnak is nevezhettjük, tudtuk meg az I. C és III. B. osztályok tanítőnőitől Szejke Ottiliától és Szabó Ágnestől. A két osztály gyermekei közül volt aki első alkalommal kereste fel az Inaului utcai óvodát, de volt olyan kisiskolás, aki itt ebben az intézményben töltötte óvodás éveit. Az ötven főnyi iskolás gyermeket Nagy Irma Teréz óvónő köszöntötte a maga, Nagy Csilla óvónő és az ovisok nevében. A találkozónak a Jókedv, játék, vidámság elnevezést adták a pedagógusok. Az együtt töltött nap kezdetén, természetesen a gyermekek megismerkedtek egymással, majd az iskolások barátkoztak a környezettel. A legtöbb érdeklődőt a játéksarok vonzotta, de még a fiúk közül is megálltak néhányan az eredetit hűen utánzó gáztűzhely előtt, amely az óvoda babakonyhájának a része.

Kicsik és nagyok

Az ismerkedés után közös foglalkozás következett. Kört alkotva énekeltek, ritmikus mondókákra tanították meg egymást a gyermekek. Az óvodai foglalkozás után az udvarra vonult mindenki, kicsi és nagy egyaránt. A tavaszi napfényben ragyogó óvoda udvarán ünnepelte meg a kis csapat egy gyermek születésnapját. Az ilyenkor szokásos jókívánságok mellett, az is elhangzott, hogy a kis ünnepelt mire kell odafigyeljen, azért, hogy ne okozzon bosszúságot szüleinek, az óvónéniknek és csoporttársainak. A látogatás szeretetvendéggel ért véget. Amint azt Nagy Irma Teréz óvónőtől megtudtuk, azért fektettek nagy hangsúlyt a közös játékra, mert ez az a közös nevező, ami mindenkit összeköt: az óvodásokat, az iskolásokat, a pedagógusokat és akár a szülőket is.

Karikás Enikő