Jogállamiságot

Bihar megye – Kinevezése után megszólaltattuk Sarkady Zsoltot, aki a pénteki kormánydömtés értelmében lett Bihar megye alprefektusa, és aki elárulta, hogy feladatkörei kapcsán még nem egyeztetett a prefektussal.

Új tisztségével járó célkitűzéseiről szólva Sarkady elmondta: „Romániában az elmúlt időszakban a demokrácia és a demokratikus intézmények kiépítése volt a legfőbb feladat, de ugyanilyen fontos a jogállamiság kiépítése is, vagyis az, hogy az intézményekre ugyanazok a törvények legyenek érvényesek, mint amelyeknek a polgárok is alá kell vessék magukat. Azt szeretném, ha a jogállamiság kiépítése az állampolgárok védelmében történne.” Arra a kérdésünkre, hogy hosszútávra tervezi-e ennek a tisztségnek a betöltését, Sarkady azt válaszolta, hogy egy prefektúrabeli tisztség lehetne karrierpálya is, „de a mostani romániai politikai helyzetben nem feltétlenül gondolom, hogy ez nyugdíjas állás, azonban lehetőségeimhez képest a legjobbat kívánom nyújtani ebben a tisztségben” – tette hozzá végül.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .